Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Συνέλαβαν αδίστακτους εγκληματίες από Αλβανία και Ουρουγουάη μετά από 9 ληστείες και το θάνατο ενός αθώου πολίτηΟπλοφορούσαν και δίσταζαν να πυροβολήσουν .

Πρόκειται για δύο από τους πio αδίστακτους ληστές.

Έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας μετά την ένατη (!) ληστεία που έκαναν σε διάστημα 14 μηνών.


Πριν τρεις μέρες οι αδίστακτοι ληστές μπήκαν με τα όπλα στα χέρια σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας. Άρπαξαν τα χρήματα όμως λίγο μετά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τα στοιχεία των δραστών από την Αλβανία και την Ουρουγουάη διαπίστωσαν ότι είναι υπεύθυνοι για πολλά εγκλήματα.

Ο δράστης από την Αλβανία συνδέεται με το αιματηρό περιστατικό σε φούρνο στο Βύρωνα όπου έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μάχης με την αστυνομία ένας αθώος πολίτης που βρέθηκε τυχαία στη μέση.

Λίγο πριν ο Αλβανός και οι συνεργοί του είχαν καταφέρει να ακινητοποιήσουν αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους κάνουν έλεγχο, τους είχαν αρπάξει μάλιστα και ένα υπηρεσιακό όπλο. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί εγκλώβισαν τους δράστες στο Βύρωνα. Εκείνοι ταμπουρώθηκαν σε φούρνο και στη μάχη που ακολούθησε έπεσε νεκρός ο άτυχος 25χρονος πολίτης.

Τότε ο Αλβανός είχε καταφέρει να διαφύγει... Όπως διαπιστώθηκε τώρα και μετά τη σύλληψή του μαζί με το συνεργό του από την Ουρουγουάη οι δράστες είναι μέλη μιας σπείρας τουλάχιστον πέντε ατόμων.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν διαπράξει εννιά ληστείες σε Πάτρα, Ρίο και Αθήνα με ... αγαπημένους στόχος τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Ενδεικτικό της σκληρότητας των ληστών είναι και το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν οπλισμένοι σαν αστακοί έτοιμοι πάντα για μάχη με την αστυνομία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία πιστόλια δεκάδες γεμιστήρες, μια χειροβομβίδα ακόμη και ένα τσεκούρι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: