Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Εμμονικοί Selfie fans αποκτούν κόμπλεξ με το διπλοσάγονο τους και στρέφονται σε χειρουργικές επεμβάσεις για να το αφαιρέσουν


Εμμονικοί Selfie fans αποκτούν αρνητικά συναισθήματα για την εικόνα του εαυτού τους, όταν φωτογραφίζουν τον εαυτό τους με τα Smartphones και προωθούν την εικόνα τους στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (Instagram,  Twitter και  Youtube)
Αισθάνονται την πίεση από την κριτική, για το πως εμφανίζονται στις τοποθεσίες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και προβαίνουν σε ακραία μέτρα για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.  Στρέφονται σε χειρουργικές επεμβάσεις  για να αποκτήσουν την τέλεια εικόνα: Όλο και περισσότεροι επιλέγουν τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις για να απαλλαγούν από ένα διπλοσάγονο.
Τα Smartphones μπορεί να αλλοιώνουν τα σχήματα των προσώπων μερικών ανθρώπων, ειδικά όταν τραβούν Selfie φωτογραφίες από λιγότερο κολακευτικές γωνίες, από ό, τι με τις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές
οι Selfie fans αισθάνονται ότι δεν μπορούν να βρουν την τέλεια γωνία της κάμερας και αυτό τους τροφοδοτεί με άγχος για την εμφάνιση τους, ιδίως για την εικόνα του πρόσωπου τους.
Το φαινόμενο 'Digital dysmorphia' δημιουργεί τη νέα κοινωνική τρέλα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης
Αριθμητικά στοιχεία και δεδομένα που έδωσε η Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών [(BAAPS) British Association of Aesthetic and Plastic Surgeons] αποκαλύπτουν αύξηση 16 %  στον αριθμό των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε πλαστικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και λαιμό το 2015.
Μερικοί προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη εμμονή με τις Selfie φωτογραφίες τροφοδοτεί με άγχος για την εμφάνιση και προκαλεί στους ανθρώπους λανθασμένη άποψη για το πρως φαίνονται τα πρόσωπά τους, ιδίως όσον αφορά το λαιμό τους.
Μερικές οικογένειες είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη διπλοσάγονου που προκαλείται από ένα κρεμασμένο στρώμα λίπους γύρω από το λαιμό τους, ενώ η γήρανση και ο τρόπος ζωής παίζουν επίσης ρόλο.
Η Δρ Preema Vig, δήλωσε ότι υπήρξε αύξηση της ζήτησης για τις διαδικασίες -πλαστικές επεμβάσεις- που στοχεύουν στην περιοχή του λαιμού κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.
Ο Δρ  John Grossman, ένας πλαστικός χειρουργός στο Denver, αναλαμβάνει δεκάδες ανθρώπους κάθε βδομάδα,  που επιθυμούν να μειώσουν το διπλοσάγονό τους και λέει πως: «Ο καθένας φαίνεται σαν να έχει ένα διπλό πηγούνι.»
Πλαστικοί χειρουργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν, επίσης, ότι το φαινόμενο selfie έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση του αριθμού των ασθενών που θέλουν πάγωμα (νέκρωση των λιποκυττάρων ‘fixed’) στα πηγούνια τους.
Αη 35χρονη μητέρα Michelle Couture, από τη Φλόριντα, εξήγησε σχετικά με την προβληματική περιοχή κάτω από το πηγούνι της, ότι της φάνηκε πιο έντονη  όταν πήρε μια selfie. Είπε ότι μετά την εγκυμοσύνη της έχασε όλο το πρόσθετο βάρος της αλλά το λίπος κάτω από το πηγούνι της, παρέμεινε. Δεν ξέρει εάν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της, με χειρουργική επέμβαση.
Οι ασθενείς στις ΗΠΑ στρέφονται σε ενέσεις με είδος χολικού οξέος (νέα μη επεμβατική θεραπεία για το διπλοσάγονο, γνωστή ως Kybella) μέθοδος που υποτίθεται ότι μειώνει τα λιπώδη κύτταρα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί στη Βρετανία.
Εκπρόσωπος για τους BAAPS δήλωσε ότι τα στοιχεία έδειξαν σημαντική αύξηση σε ένα ευρύ φάσμα των χειρουργικών πλαστικών επεμβάσεων και ότι ο αντίκτυπος των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για αυτό το φαινόμενο.
και πρόσθεσε ότι το smartphone διαταράσσει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και αποκτούμε λανθασμένη άποψη για την εμφάνισή μας, η δραματική αύξηση στις διαδικασίες βελτίωσης στο λαιμό και το πηγούνι αποτελούν μέρος αυτού του προβλήματος.
πηγή 24-10-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3865358/Selfie-fans-turn-surgery-perfect-picture-Growing-numbers-opting-operations-rid-double-chin.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: