Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Πεινασμένοι άνθρωποι σταματούν φορτηγό μεταφοράς πουλερικών και αρπάζουν τα ζωντανά κοτόπουλα από τα καφάσια τους, στη Βενεζουέλα

Βενεζουέλα, πεινασμένοι άνθρωποι σταμάτησαν ένα φορτηγό μεταφοράς πουλερικών και άρπαξαν τα κιβώτια με τα ζωντανά κοτόπουλα, αφού η έλλειψη τροφίμων στη χώρα είναι εκτός ελέγχου
οι σοσιαλιστικές πολιτικές στη χώρα της Νότιας Αμερικής, οδήγησαν στο έλεος μιας σοβαρής επισιτιστικής κρίσης
Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τους ανθρώπους να σταματούν το φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο και να κλέβουν κοτόπουλα.
Η κυκλοφορία σταματάει καθώς οι άνθρωποι ορμούν για να αρπάξουν τα πτηνά από τα κοντέινερ.
Το βίντεο αναδεικνύει τη  σοβαρή επισιτιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα.
Οι ελλείψεις τροφίμων στη χώρα της Νότιας Αμερικής,  αναγκάζει τους ανθρώπους να καταφεύγουν σε απελπισμένες προσπάθειες για να προμηθευτούν το επόμενο γεύμα τους.
Στο συνταρακτικό υλικό του βίντεο, μπορείς να δεις ένα τεράστιο πλήθος πεινασμένων ανθρώπων να σταματάει το φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο και να αρπάζει τα ζωντανά κοτόπουλα μέσα από τα καφάσια τους.
 όπως αναφέρει το T13, αυτό συνέβη στη βόρεια πόλη της Tocuyito,  το περιστατικό αποτελεί παράδειγμα για την οικονομική κρίση στη χώρα, όπου οι λεηλασίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Έχουν γίνει εκκλήσεις για να παραιτηθεί ο σοσιαλιστής πρόεδρος Nicolas Maduro, λόγω των ελλείψεων.
Νωρίτερα αυτό το μήνα τον κυνήγησαν στους δρόμους του Καράκας, όταν ορδές από θυμωμένους διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια και φώναζαν «είμαστε πεινασμένοι, είμαστε πεινασμένοι.»
Ο κυβερνήτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Henrique Capriles, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρόφιμα τον περασμένο μήνα, και κατηγόρησε ως «άστοχες» τις πολιτικές των σοσιαλιστών.
ο Capriles και ο κεντροδεξιός συνασπισμός της αντιπολίτευσης του, Democratic Unity Roundtable (MUD) κατηγορούν το αριστερό πρόεδρο για την οικονομική κρίση που προκαλεί σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στη Βενεζουέλα.
η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με τη σοβαρή κρίση καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν καταρρεύσει από τα μέσα του 2014,και απειλούν την εξουσία του Maduro και τα 17 χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας.
Ο Maduro κατηγορεί για τις ελλείψεις τον «οικονομικό πόλεμο» από τον επιχειρηματικό τομέα, που αποσύρει τον εφοδιασμό με τρόφιμα και φάρμακα για να υπονομεύσει την κυβέρνησή του.
Στη Βενεζουέλα,οι μεσαίες τάξεις αναγκάζονται να σαρώνουν  τα απορρίμματα για τη βασική τροφή.

πηγή 1-10-16

http://www.t13.cl/noticia/mundo/video-saqueo-camion-pollos-retrata-crisis-desabastecimiento-venezuela

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3816999/Hungry-Venezuelans-stop-livestock-truck-steal-crates-chickens-country-s-food-shortage-spirals-control.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: