Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Το βιβλίο Atlas Obscura παρουσιάζει τις πύλες κόλασης που έχουν είσοδο στη γηΠραγματικά σημεία πάνω στον πλανήτη μας που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οδηγούν στον Κάτω Κόσμο.
ο «Κάτω Κόσμος», ο κόσμος των σκιών, ο χθόνιος 'Aδης είναι ο τόπος που βρίσκουμε παντού, στις μυθολογίες των λαών, στις παραδόσεις, στις καταγραφές αρχαίων ή νεότερων περιηγητών, σε λογοτεχνικά συγγράμματα, σε ζωγραφικές παραστάσεις αρχαίων αγγείων, σε σκοτεινά και απρόσιτα σπήλαια, σε ψυχομαντεία και ξεχασμένους τόπους, στα ομηρικά έπη, σε σύγχρονα ελληνικά τραγούδια, σε ταινίες του Χόλυγουντ και γενικά στην τέχνη.
στις αμέτρητες θρησκείες και στις καταστροφικές λατρείες, η ιδέα ότι μπορείς να φτάσεις στην κόλαση διαμέσου μιας πύλης που βρίσκεται πάνω στη γη, υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια
 Ορισμένοι πιστεύουν ότι η μετά θάνατον ζωή είναι ένα πνευματικό μέρος όπου φτάνεις μετά το θάνατο, αλλά άλλοι έχουν σκεφτεί ότι η κόλαση μπορεί να προσεγγιστεί πιο άμεσα, μέσω μιας εισόδου στη Γη.
όπως στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Μπάφφυ η Βαμπιροφόνισσα, [(Μπάφυ η Φονιάς των Βαμπίρ ( Buffy the Vampire Slayer,)] Μια σειρά  νέων γυναικών επιλέγεται από τη μοίρα για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του κακού. Αυτή η μυστική κλήση τις προικίζει με δραματικά αυξημένη σωματική δύναμη, αντοχή, ευελιξία, επιτάχυνση της επούλωσης,  διαίσθηση και σε περιορισμένο βαθμό διόραση, συνήθως με τη μορφή προφητικών ονείρων
το βιβλίο με τίτλο Atlas Obscura (An Explorer’s Guide to the World’s Hidden Wonders) που παρουσιάζει περίεργα και ασυνήθιστα μέρη σε όλο τον κόσμο, επέλεξε μια σειρά από αυτές τις δήθεν πύλες της κόλασης - και μερικές λόγω της θέσης τους, είναι κάπως περίεργες.
Υπάρχει μια υποτιθέμενη πύλη της κόλασης στην κατά τα άλλα ευχάριστη πόλη Hellam Township στην Πενσυλβάνια, αλλά η παραδοσιακή κόλαση των χριστιανικών γραφών μπορεί προφανώς να αποκαλυφθεί, μέσω επίσκεψης στα κατάλληλα μέρη στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Ρώμη.
Σχεδόν κάθε θρησκεία δέχεται την ύπαρξη ενός κάτω κόσμου όπου  εξορίζονται οι ψυχές των αμαρτωλών
οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν τις σπηλιές των Μάγια (Mayan caves), τους ιαπωνικούς βάλτους (Japanese swamps)  και τη φιλική πόλη Hellam Township, στην Πενσυλβάνια
Ανεξάρτητα από το αν πιστεύουμε τους μύθους, εξετάζουμε μερικές από τις εκπληκτικές τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οδηγούν κατευθείαν στην κόλαση ...

ΟΙ ΕΠΤΑ πύλες της κόλασης στο Hellam Township, στην Πενσυλβάνια: Οι πύλες στην κόλαση φημολογείται ότι υπάρχουν σε ένα δάσος έξω  από το δρόμο (Trout Run Road) κοντά σε αυτή την φιλική πόλη.
 Ένας μύθος συνδέει την είσοδο στην κόλαση με ένα ψυχιατρικό άσυλο που κάηκε ολοσχερώς κατά τον 19ο αιώνα.
άλλοι λένε ότι ένας ντόπιος γιατρός σχεδίασε μια σειρά από πύλες στη γη του.
Οι ιστορίες λένε ότι αυτοί που περνούν μέσα από τις επτά πύλες καταλήγουν στον κάτω κόσμο, όμως μόνο η πρώτη είναι εμφανώς ορατή κατά τη διάρκεια της ημέρας

 Hekla, ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Το στρωματοηφαίστειο Hekla, βρίσκεται στα βουνά της νότιας Ισλανδίας, έχει από καιρό συνδεθεί με την πύρινη κόλαση στη χριστιανική Αγία Γραφή. Κατά τον Μεσαίωνα, Κιστερκιανοί μοναχοί που ταξίδευαν στην Ευρώπη διηγήθηκαν μύθους για το "Hekla Fell".
η τοπική λαογραφία εξακολουθεί να αναφέρει ότι μάγισσες συγκεντρώνονται στην κορυφή του ηφαιστείου κάθε Πάσχα.

Η πηγή Chinoike Jigoku στην πόλη Beppu της Ιαπωνίας: 
Στην πόλη Beppu βρίσκονται εννέα ιαματικές πηγές. Η καθεμιά έχει διαφορετικό χρώμα και σύνθεση.
Η πηγή Chinoike Jigoku «Bloody Hell Pond» φέρεται ως πύλη για την κόλαση  «Bloody Hell Pond», και φυλάσσεται από γλυπτά με δαίμονες. το κόκκινο χρώμα της λάσπης της,  προέρχεται από φυσικές αποθέσεις οξειδίου του σιδήρου.
 Στο παρελθόν, η λίμνη - όπου το νερό φτάνει τους 78 βαθμούς Κελσίου - μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε για το βασανισμό κρατούμενων  πριν να βραστούν  ζωντανοί.

Η σπηλιά της Κυμαίας Σίβυλλας  στη Νάπολη, στην Ιταλία:
Πρόκειται για μια πύλη του κάτω κόσμου γνωστή από τις περιγραφές του Βιργιλίου στο κλασικό έργο Αινειάδα, πριν από 2.000 χρόνια.
Στο έργο, ο ποιητής περιγράφει μια σπηλιά με εκατό εισόδους που οδηγούσε βαθιά κάτω από τη γη, μέχρι τον Κάτω Κόσμο.
Το 1932, ο φημισμένος αρχαιολόγος Amedeo Maiuri ανακάλυψε την πύλη της κόλασης που περιέγραψε ο Βιργίλιος.

Είσοδος του ΄Αδη κοντά στη Φρυγία (σημερινή επαρχία Ντενιζλί)  στην Τουρκία
Στην αρχαία Ελληνική πόλη Ιεράπολη της Φρυγίας, σημερινή επαρχία Ντενιζλί της Τουρκίας, βρέθηκε πρόσφατα (αρχές του 2013) η "Πύλη του Πλούτωνα" (θρησκευτικό μέρος αφιερωμένο στο θεό Πλούτωνα) μετά από μια ανασκαφή Ιταλών αρχαιολόγων. Η ανασκαφή αποκάλυψε τα ερείπια ενός αρχαίου ναού σε μια ιαματική πηγή που από καιρό πιστεύουν ότι είναι είσοδος  για το βασίλειο του ΄Αδη
Δίπλα στους  ιωνικού ρυθμού κίονες, βρέθηκε και μια επιγραφή αφιερωμένη στον άρχοντα του Κάτω Κόσμου, τον ΄Αδη ή Πλούτωνα, και την Περσεφόνη.
Από το άνοιγμα της σπηλιάς έβγαιναν τοξικά αέρια (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) που έρχονταν από τις σήραγγες. Στην αρχαιότητα συχνά εισπνέονταν από τους ιερείς του Πλούτωνα, οι οποίοι έπεφταν σε κατάσταση έκστασης. Ο Έλληνας φιλόσοφος Στράβων έλεγε ότι, "κάθε ζώο που περνά μέσα βρίσκει ακαριαίο θάνατο".

Το Καθαρτήριο του Αγίου Πατρίκιου, στο Lough Derg,στην Ιρλανδία
Το καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Είναι ένα μικρό μοναστήρι που βρίσκεται στο Station Island στην Ιρλανδία. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Άγιος Πατρίκιος επισκέφθηκε κάποτε το νησί, όπου ο Ιησούς του έστειλε οράματα με τα βασανιστήρια της κόλασης. Το σπήλαιο όπου ο άγιος είχε αυτά τα οράματα, φέρεται ως πύλη κόλασης και στην είσοδό του χτίστηκε το μοναστήρι.

Lacus Curtius, Ρώμη, Ιταλία
Η "Λίμνη του Κούρτιους" ( Lacus Curtius) στην καρδιά της Ρωμαϊκής Αγοράς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ρώμης, είναι ένα μικρό πέτρινο πηγάδι που κάποτε πίστευαν ότι ήταν  είσοδος για τον  κάτω κόσμο.
 Η "Λίμνη του Κούρτιους", πήρε το όνομά της από έναν αρχαίο ρωμαϊκό μύθο. Ο Ρωμαίος ιστορικός Τίτος Λίβιος έγραψε για ένα χρησμό που προφήτευε την πτώση της Ρώμης. ο χρησμός προειδοποιούσε ότι η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία θα καταστρεφόταν εκτός και αν η πόλη θυσίαζε αυτό που την έκανε ισχυρή. Εν τω μεταξύ, είχε ανοίξει ένα τεράστιο χάσμα στο κέντρο της Αγοράς για να αποδεχθεί τη θυσία.
Ο Μάρκος Κούρτιος συνειδητοποίησε ότι η δύναμη της Ρώμης οφειλόταν στην ανδρεία των στρατιωτών της και έτσι πάνοπλος ίππευσε το άλογο του μέσα στο χάσμα και κατευθείαν στον κάτω κόσμο.
Το χάσμα έκλεισε πάνω από το κεφάλι του και η Ρώμη σώθηκε.

Οι Πύλες του Guinée στη Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, ΗΠΑ:
Η Voodoo μυθολογία λέει ότι οι ψυχές των νεκρών  περνούν αρχικά μια μακρά περίοδο σε ένα καθαρτήριο γνωστό ως Guinee που κυβερνάται από το το πνεύμα loa (ή lwa, spirit of Haitian Vodou and Louisiana Voodoo)που ονομάζεται Baron Samedi.
(οι ψυχές σε αυτό το πνευματικό πεδίο, θεωρείται ότι κινδυνεύουν από μάγους, που έχουν τη δύναμη να τις κάνουν ζόμπι)
Μερικοί οπαδοί της συμπαθητικής Voodoo μαγείας  πιστεύουν ότι οι επτά πύλες για να περάσει κάποιος στον καθαρτήριο τόπο Guinee, υπάρχουν στον φυσικό κόσμο, πάνω στη Γη και βρίσκονται στην προσωπική σφραγίδα "veve" για την κλήση του
πνεύματος loa, Baron Samedi.
το σύμβολο της σφραγίδας εμφανίζεται σαν σταυρός πάνω από επτά αστέρια, μόλις ευθυγραμμιστεί πάνω στο σταυροδρόμι της Canal Street και της Basin Street στη γαλλική συνοικία "French Quarter" της πόλης, τα αστέρια του veve φαίνονται να πέφτουν σε αξιοσημείωτα νεκροταφεία τριγύρω

 οι σπηλιές στο Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς στη Μάνη, στην Ελλάδα
Όταν ο Ορφέας ταξίδεψε στον Άδη για να σώσει την Ευρυδίκη, λέγεται ότι κατέβηκε από τις σπηλιές στο ακρωτήριο Ταίναρο.Οι σπηλιές βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας. Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στις σπηλιές σήμερα, αλλά απαιτείται ένα σκάφος για να περάσουν την πύλη.

 η πόλη των φαντασμάτων  Fengdu στο Chongqing, στην Κίνα:
Ο 2.000 χρόνων οικισμός βρίσκεται στο λόφο Ming και συνδέεται με το Naraka, τον Κάτω Κόσμο της κινεζικής μυθολογίας.
Το Fengdu είναι γνωστό για την αρχιτεκτονική του, στους δρόμους και τις πλατείες  υπάρχουν αγάλματα φαντασμάτων και δαιμόνων, οδυνηρές υπενθυμίσεις των τιμωριών που περιμένουν τους κακούς στην επόμενη ζωή. Τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της πόλης συνδέονται με θέματα από το κολαστήριο.
 το πιο εντυπωσιακό είναι "Το φάντασμα του βασιλιά": ένα γιγαντιαίο, σκαλιστό πρόσωπο που βλέπει την πόλη από ένα βράχο.

το "Σπήλαιο του Κρυστάλλινου Τάφου" Actun Tunichil Muknal,  ένα δίκτυο σπηλαίων στο Μπελίζ, την ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής
οι Μάγια πίστευαν ότι το Actun Tunichil Muknal ήταν είσοδος για τον κάτω κόσμο, τον Xibalba.
μια από τις αξιοσημείωτες ανακαλύψεις είναι ο σκελετός ενός 18χρονου κοριτσιού (ονομάστηκε "κρυστάλλινη κόρη" ) που θυσιάστηκε στο σπήλαιο πριν από 1.000 χρόνια στους θεούς του Θανάτου
πηγή 17-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: