Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Μηχανή αναζήτησης θα επιλύει τις διαφωνίες στις πολύπλοκες πολιτικές online συζητήσεις, και θα προσδιορίζει τα αντίθετα επιχειρήματαΓερμανία, ομάδα ερευνητών αναζητά τρόπους, για να βοηθήσει τις πολύπλοκες, πολιτικές online συζητήσεις, με τη χρήση των μηχανών αναζήτησης (search engines for ARGUMENTS )
To project 'Robust Argumentation Machines' δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld με στόχο να βρεθεί μηχανή αναζήτησης που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση συζητήσεων σε απευθείας σύνδεση.
Το Project θα τρέξει από το 2017 έως το 2023 με € 2.000.000 διαθέσιμα το χρόνο, για κεφάλαιο.

Σήμερα πολλοί διαφωνούν για ασήμαντα ζητήματα, όπως το έτος που μια διασημότητα έχασε τη ζωή της ή πότε συνέβη ένα ιστορικό γεγονός, αλλά αυτό επιλύεται γρήγορα, με μια αναζήτηση στο Google.
Αλλά οι μηχανές αναζήτησης θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση πιο πολύπλοκων επιχειρημάτων, με τη συμβολή τους σε μια σοβαρή πολιτική συζήτηση.

Ο στόχος του project είναι η εύρεση μιας μηχανής αναζήτησης που θα χρησιμοποιηθεί για να αναλύει πως ομάδες όπως PEGIDA, την ακροδεξιά, αντι-ισλαμικό κίνημα, ή ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, υποστηρίζουν σε διαδικτυακές συζητήσεις.
«Οι συζητήσεις στο διαδίκτυο είναι δύσκολο να αναλυθούν, είτε αφορούν διαμάχη για την εμπορική συμφωνία ΤΤΙΡ (Transatlantic Treaty and Investment Partnership between Europe and the United States), μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε αφορούν συζήτηση για τους πρόσφυγες» λένε ο συντονιστές του project 'Robust Argumentation Machines'

[Στη φωτογραφία, ο Lutz Bachmann, πρόεδρος της PEGIDA, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων τη Δευτέρα του Πάσχα σε ένα συλλαλητήριο τον Απρίλιο του 2015 στη Δρέσδη]
Οι συντονιστές τώρα προσκαλούν τους ερευνητές να υποβάλουν προτάσεις και να κάνουν αίτηση με τις ιδέες τους, που αφορούν το project.
με αυτή την έρευνα, θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν τελικά μέχρι και 15 προτάσεις (project proposals)

«Θέλουμε να θέσουμε τα θεμέλια για μια νέα τεχνολογία που θα αξιολογεί τα ψηφιακά κείμενα με έναν αυτοματοποιημένο τρόπο, θα αναγνωρίζει και να συνοψίζει διαλεκτικός δομές και θα συνοψίζει τα διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα επιχειρήματα μιας συζήτησης με μια ματιά» είπε ο καθηγητής Philipp Cimiano επικεφαλής του Semantic Computing Group.

Η ομάδα του ειδικεύεται στην έρευνα και στην ανάπτυξη των μεθόδων που μπορούν να εξαγάγουν και να συνοψίσουν την «έννοια» από αδόμητα δεδομένα, ιδιαίτερα στα ψηφιακά κείμενα.
Για χρόνια, η βιομηχανία έχει εργαστεί σε συστήματα που σαρώνουν αυτόματα και αξιολογούν μεγάλο όγκο δεδομένων.
«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι είναι ακόμα ασαφές, από που τα συστήματα αυτά αντλούν τις πληροφορίες τους, ή το που βασίζονται οι προτάσεις τους», είπε ο καθηγητής Cimiano.
«Τα συστήματά μας θα πρέπει να υπερβαίνουν, ότι έχουν κάνει τα προηγούμενα projects."
Τα συστήματα θα πρέπει να σχεδιαστούν, για να αναλύουν αδόμητα έγγραφα από τα οποία θα εξάγονται αποσπάσματα της διαλεκτικής (επιχειρήματα) και θα γίνονται κατανοητά.
Από αυτά θα προκύπτουν συστάσεις για τη δράση, θα παρέχεται η συλλογιστική πορεία για προτάσεις –τοποθετήσεις και θα επισημαίνονται οι πηγές για περαιτέρω πληροφορίες.

Η ομάδα δήλωσε ότι οι πολιτικοί ερευνητές, για παράδειγμα, , θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νέα γενιά συστημάτων για να αναλύσουν πως οι άνθρωποι σκέφτονται και μιλούν για ένα θέμα.
Κατά την τρέχουσα συζήτηση για τους πρόσφυγες, το λεγόμενο «κλείσιμο της βαλκανικής οδού» διατυπώθηκε από πολλούς, ως επιλέξιμη μέθοδος για την αντιμετώπιση της κατάστασης, εξήγησε η ομάδα.
Τα νέα συστήματα δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθούν μόνο, πόσο ευρεία είναι η υποστήριξη αυτής της «λύσης», αλλά επίσης να προσδιορίζουν τα αντίθετα επιχειρήματα, εναντίον της.
«Κατ 'αρχήν, τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν επίσης να δείξουν ποια επιχειρήματα επαναλαμβάνονται, και ποια νέα επιχειρήματα εισάγονται στην συζήτηση», είπε ο καθηγητής Philipp Cimiano
Για εμάς, ο στόχος είναι να φέρουμε τη διαφάνεια, με τη μεγάλη ανάλυση στοιχείων στη βάση των δεδομένων», είπε ο καθηγητής Cimiano. «Εργαζόμαστε για τα ευφυή συστήματα παροχής συμβουλών που τελικά θα επιτρέπουν στους χρήστες να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις.»
Στην κορυφή της πολιτικής, τα συστήματα αναμένεται επίσης να βοηθήσουν τους εμπειρογνώμονες με την υποστήριξη από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, στη λήψη αποφάσεων, για παράδειγμα στη χρηματοδότηση, την ιατρική, την τεχνική τεκμηρίωση ή την κοινωνιολογία.


Ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα σύστημα, είναι η δυνατότητα του, να δώσει συμβουλές στους γιατρούς, σύμφωνα με τον καθηγητή Cimiano.
Το σύστημα θα μπορούσε να σαρώσει εκατομμύρια ιατρικά άρθρα σχετικά με την κλινική εικόνα της νόσου και τις θεραπείες της και ο γιατρός θα μπορεί να κάνει μια ερώτηση στην ψηφιακή σύμβουλο και να μάθει για παράδειγμα, μια νέα θεραπεία, που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να γνωρίζει.

πηγή 10-5-16
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3582842/The-search-engine-ARGUMENTS-Engineers-plan-make-tool-help-settle-complex-political-online-discussions.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: