Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Συνέντευξη στα ΜΜΕ της Κω, για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, νέα στοιχεία και προσφορά αμοιβής για πληροφορίεςΣυνέντευξη στα ΜΜΕ της Κω για όλες τις εξελίξεις στην πολύκροτη έρευνα έδωσαν σήμερα επιθεωρητές για την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν. Θα βρίσκονται για δυο περίπου εβδομάδες στο νησί.
Δύο Άγγλοι ντετέκτιβ και ένας Άγγλος αστυνομικός ελληνικής καταγωγής θα είναι στην διάθεση των δημοσιογράφων, στην οδό Μακρή στην περιοχή Ηρακλής, έξω από το αγρόκτημα από το οποίο εξαφανίστηκε ο Μπέν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991 σε ηλικία 21ος μηνών.

Η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ έχει λάβει επιχορήγηση από την Αγγλική κυβέρνηση για την εξερεύνηση κάθε γραμμής έρευνας για τον εντοπισμό του Μπέν. Γι αυτό το σκοπό θα κάνουν μια έκκληση απευθείας στους κατοίκους του νησιού για να παρουσιάσουν οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν έχουν.

Η Αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, προσφέρει αμοιβή 12.500€ σε οποιοδήποτε έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του Μπέν Νίνταμ.

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση όλων ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά με διακριτικότητα. Οι αριθμοί είναι: 6951040208 (Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040217 (Ελληνικά/Αγγλικά),6951040226 (Αγγλικά).

Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Αγγλική ομάδα έρευνας στο opben.needham@southyorks.pnn.police.uk"

Ο Ben Needham άλλαξε το όνομά του, ονομάστηκε Ανδρέας και ζούσε με έναν ΄Ελληνα που ονομάζεται Νίκος, δυο χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω, το 1991 -όταν ήταν μόλις 21 μηνών- αποκαλύπτει η αστυνομία.
Τώρα θα είναι 26 ετών. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε.
ο Detective Inspector Jon Cousins δήλωσε ότι ακολουθούν 'specific intelligence' ενώ υπάρχει διαθέσιμο δείγμα DNA του Μπεν και είναι πολύ απλό να γίνει η δοκιμή με απόλυτη εχεμύθεια.
η μητέρα του Kerry Needham,από το Sheffield λέει οτι οι άνθρωποι μπορούν άνετα να μιλήσουν, αφού στην Ελλάδα υπάρχει παραγραφή αδικήματος μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα και έτσι κανείς δεν πρόκειται να διωχθεί για αυτό το έγκλημα.
Ο Μπεν εξαφανίστηκε στις 24-7-1991, έξω από μια αγροικία στο χωριό του Ηρακλή, ενώ ήταν σε διακοπές με τη μητέρα και τους παππούδες του.


ό Detective Superintendent Matt Fenwick δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, να ζει ο Μπεν.

πηγή 10-5-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3582388/Mums-fresh-hope-finding-missing-son-Ben-Needham.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: