Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Οι αισθητικές botox επεμβάσεις για τις ρυτίδες, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και μειώνουν την ικανότητά μας να κατανοούμε τα συναισθήματα των άλλωνΟι ενέσεις botox για την αντιμετώπιση των ρυτίδων επηρεάζουν τον εγκέφαλο και μειώνουν την ικανότητα μας, να κατανοούμε τα συναισθήματα των άλλων.
Σύμφωνα με μελέτη στο  International School for Advanced Studies (SISSA) στην Τεργέστη της Ιταλίας,  η προσωρινή παράλυση του προσώπου (λόγω μπότοξ)  μπορεί να εμποδίσει την 'proprioceptive feedback' ικανότητα μας, να συλλάβουμε το νόημα των εκφράσεων του προσώπου των άλλων ανθρώπων»,
Όπως εξήγησε η Jenny Baumeister, ερευνήτρια  στο SISSA, αναπαράγουμε τα συναισθήματα που παρατηρούμε στους άλλους, στο δικό μας σώμα, για παράδειγμα, εάν βλέπουμε ένα χαμόγελο, εμείς επίσης θα χαμογελάσουμε, αυτή η αντίδραση είναι συχνά αυτόματη και ανεπαίσθητη.
Η λεπτή αντιγραφή ( κοινωνική αλληλεπίδραση, συγχρονισμός των τρόπων συμπεριφοράς)
βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν τα συναισθήματα που βλέπουν.
Οι ενέσεις μπότοξ παραλύουν προσωρινά τους υπεύθυνους για τις ρυτίδες έκφρασης μύες του προσώπου (μιμικούς μύες) το βλέμμα παγώνει και η έκφραση του προσώπου αλλάζει (αγριεύει)
Η διαδικασία 'proprioceptive feedback'  για τη λεπτή αντιγραφή της έκφρασης  συναισθημάτων, εμποδίζεται (μπλοκάρει) και γίνεται δυσκολότερο να κατανοήσουμε τις εκφράσεις των άλλων.
για χρόνια οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α
 (Botulin toxin Type A, also known as Botox) σε  διαδικασίες κοσμητολογίας (αισθητικής)
στην Ιταλία , περίπου 250.000 διαδικασίες Botox, έγιναν μόνο μέσα στο 2014, αλλά οι ερευνητές προειδοποιούν τώρα ότι, αυτή η δημοφιλής θεραπεία μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συναισθηματική κατανόηση των συμμετεχόντων στην έρευνα, αμέσως μετά από μια διαδικασία αισθητικής που βασίζονταν στο  Botox, και δύο εβδομάδες αργότερα.
Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τις μετρήσεις σε άτομα, που δεν είχαν υποστεί καμία θεραπεία
«Η αρνητική επίδραση είναι πολύ σαφής όταν οι εκφράσεις που παρατηρούνται είναι λεπτές», είπε ο Francesco Foroni, (ερευνητής στο SISSA)  ο οποίος συντόνισε τη μελέτη.
«Για πολύ έντονο ερέθισμα, αν και υπήρξε μια σαφής τάση να έχουν χειρότερες επιδόσεις, η διαφορά δεν ήταν σημαντική»
«Από την άλλη πλευρά, για «αμφίβολα» ερεθίσματα που είναι πιο δύσκολο να γίνουν κατανοητά, η επίδραση της παράλυσης ήταν πολύ ισχυρή.»
Η μελέτη αυτή αξιοποιείται στη διερεύνηση της ενσωματωμένης γνώσης 'embodied cognition'
( η γνωστική ενσωμάτωση που μελετά η κοινωνική και γνωστική ψυχολογία, εκφράζεται με την πεποίθηση ότι πολλά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης νόησης διαμορφώνονται από πτυχές του σώματος, πέρα από τον εγκέφαλο)
Οι ερευνητές λένε ότι η διαδικασία αντιμετώπισης των ρυτίδων με μπότοξ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακούσια κακή επικοινωνία, μέσω της αποτυχίας να κατανοήσουμε  τις συναισθηματικές  προθέσεις ενός άλλου ατόμου.
«Η μελέτη μας πραγματοποιήθηκε για να διερευνήσει την ενσωματωμένη νόηση 'embodied cognition'», είπε ο Foroni.
«Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση αυτή θα φανεί χρήσιμη σε όσους εμπλέκονται στην αισθητική ιατρική, αν μη τι άλλο, για να ενημερώνουν επαρκώς τους ανθρώπους που επιδιώκουν να υποβληθούν σε αυτές τις θεραπείες.»
Πηγή 13-5-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: