Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Αδέσποτος γάτος με έξι πόδια, είναι σπάνια περίπτωση conjoined twins και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
Καναδάς, Έντμοντον,  ένας 7χρονος αδέσποτος γατούλης, ζούσε στο δρόμο, με δύο επιπλέον πόδια (φαινόμενο conjoined twins )
Tα δύο έξτρα - μη λειτουργικά - άκρα του, δυσκόλευαν πολύ την ποιότητα της ζωής του και σύντομα θα «έχανε τη μάχη» εάν δεν τον έπαιρνε στο καταφύγιό της η ομάδα διάσωσης ζώων Rescue society
«Little Cats Lost»
Ο γενναίος γατούλης ονομάστηκε Pauly και θεωρείται ότι, γεννήθηκε με τα επιπλέον πόδια που ήταν συνδεδεμένα με το στέρνο του, λόγω του φαινομένου conjoined twins, μια κατάσταση που επηρεάζει μόνο μία στις 10.000 γάτες (το σώμα του «απορρόφησε» μέσα στη μήτρα, τα επιπλέον πίσω πόδια, από το ατελώς διαχωριζόμενο δίδυμο έμβρυο-αδελφό του)
Ο Pauly έχει επίσης ένα επιπλέον νεφρό και δυσπλασία του ισχίου.

Η ομάδα διάσωσης «Little Cats Lost» (που παγιδεύει-στειρώνει-και επανεντάσσει αδέσποτες γάτες) παγίδευσε τον Pauly τον περασμένο μήνα και τον μετέφερε στον κτηνίατρο Dr. Tamer Mahmoud, ιδιοκτήτη Νοσοκομείου Ζώων «Oxford Animal Hospital» στο Edmonton.

Ο Pauly θα υποβληθεί σε τρεις συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις (που κοστίζουν περισσότερα από 3000 δολάρια) και θα φιλοξενηθεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να ανακάμψει από την πρώτη χειρουργική επέμβαση, έως ότου συνηθίσει τους ανθρώπους και δοθεί για οριστική υιοθεσία.
Η ομάδα διάσωσης «Little Cats Lost» συγκέντρωσε ήδη 3000 δολάρια για τη νοσηλεία του γατούλη.

Ο Dr. Tamer Mahmoud θα πάρει μόνο 2000 δολάρια για τα έξοδα χειρουργείου –δηλαδή θα πάρει μειωμένη αμοιβή χωρίς κανένα κέρδος-
τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν για τα επιπλέον έξοδα φροντίδας του Pauly, καθώς και το πρόγραμμα «trap-neuter-return» του κέντρου.

Η Virginia Marando της ομάδας «Little Cats Lost» είπε ότι, ο Pauly είναι ντροπαλός και θα χρειαστεί ένα ήσυχο σπίτι.
«Πολλές φορές, γατάκια σαν αυτό, προσκολλώνται μόνο στον φροντιστή τους και σε κανέναν άλλο»
«Με τη σωστή υποστήριξη από εμάς και τους σωστούς ανθρώπους, ο Pauly μπορεί να γίνει ένας πραγματικά καλός σύντροφος για τους ανθρώπους που θα τον φιλοξενήσουν και θα τον υιοθετήσουν»
Ο πανέμορφος Pauly έκανε το πρώτο του χειρουργείο στις 11 Ιουλίου και πλέον αναρρώνει.

https://twitter.com/hashtag/paulythesixleggedcat?src=hash

πηγή 10-7-15

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3156756/Pauly-cat-six-legs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: