Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Γατούλης αμέσως μετά τη στείρωσή του, αγωνιά και ψάχνει τους γεννητικούς του αδένες


Αγγλία, Δυτική Lakeland, Cumbria Ο έξι μηνών γάτος Milo, φωτογραφήθηκε αμέσως μετά τη στείρωσή του, μόλις ξύπνησε από την αναισθησία και συνειδητοποίησε την αφαίρεση των γεννητικών του αδένων (όρχεων)

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του John Reed φωτογράφησε τον Milo, όταν επέστρεψε σπίτι του στο Frizington, Cumbria, από έναν τοπικό κτηνίατρο.

Ο Milo, καθώς συνέρχεται από την αναισθησία, μετά από μια εγχείρηση ρουτίνας (στείρωση), βγάζει μια δυνατή στριγκλιά και αναστατωμένος κοιτάζει προς τα κάτω για να διαπιστώσει ότι λείπουν τα γεννητικά του όργανα. Έμεινε έτσι συγχυσμένος και μπερδεμένος για περισσότερο από μια ώρα.
ο John Reed (που κάνει κτηματομεσιτικές εργασίες, είναι «property developer») και η 59χρονη σύζυγός του Julia, είχαν προγραμματίσει τη στείρωσή του Milo, σε τοπικό κτηνίατρο (δυτικά της Lakeland, στην Cumbria)
Αλλά, ακόμη και σήμερα ο Milo, κοιτάζει κάτω και ψάχνει αυτό, που αφαίρεσε χειρουργικά, ο

κτηνίατρος.

Τα κατοικίδια στειρώνονται σε μικρή ηλικία για να προληφθούν οι ανεπιθύμητες γέννες, τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια ζευγαρώματος και διάφορες ασθένειες (μυομήτρα κλπ)
Ωστόσο επιλέγεται να στειρωθούν όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ανοσοποιητικού τους συστήματος και αναπτυχθούν πλήρως τα γεννητικά τους όργανα.
Η ορχεκτομή των γάτων είναι θέμα μακράς συζήτησης μεταξύ των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων, που ανησυχούν για την αντίδραση του ζώου τους, όταν αυτό συνειδητοποιεί ότι λείπουν τα εξωτερικά τμήματα των γεννητικών του οργάνων.
οι κτηνίατροι επιλέγουν συχνά εκείνη τη μέθοδο διακοπής της αναπαραγωγικής δραστηριότητας, που αφήνει άθικτους στο όσχεο τους όρχεις (διατέμνουν τον σπερματικό πόρο κατά τη διαδρομή του ενδοκοιλιακά)
ενώ άλλοι συνάδελφοί τους υποστηρίζουν ότι οι όρχεις πρέπει να αφαιρούνται εντελώς γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης καρκινικών όγκων.

πηγή 23-7-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3170559/But-Hilarious-moment-pet-cat-Milo-wakes-routine-operation-realise-given-snip.html#ixzz3ghW5laK2

Δεν υπάρχουν σχόλια: