Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ της NUTELLA και η ΛΙΣΤΑ με τις ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
στη Γαλλία, ο δικτυακός τόπος της Nutella (της σουπερ κρέμας με βάση τα φουντούκια και το κακάο) προτείνει στους φίλους του, να στείλουν τα δικά τους μηνύματα, γραμμένα πάνω σε ένα εικονικό βάζο του προϊόντος και μετά να τα μοιραστούν με αυτούς που αγαπάνε.
Πρόκειται για Γαλλική εκστρατεία μάρκετινγκ του Nutella website, με τίτλο «πες το με Nutella»
Οι φίλοι της Nutella μπορούν να γράψουν το όνομα ή το μήνυμά τους στο εικονικό βάζο του προϊόντος και έτσι να δείξουν τον ενθουσιασμό τους για τη μάρκα του.
Η Nutella του ομίλου Φερέρο (από τις μεγαλύτερες εταιρείες ζαχαροπλαστικής στον κόσμο) έκανε το δημιουργό της Μικέλε Φερέρο, τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ιταλία.( Ο Μικέλε Φερέρο πέθανε στις 14-2-15, αφού παρέδωσε τα ηνία της επιχείρησης στον γιο του Τζιοβανι το 2011)

Ωστόσο σύμφωνα με το RTL reports βρέθηκε μια περίεργη λίστα με απαγορευμένες λέξεις (viewing the site’s source code) που προκάλεσε την αποτυχία της εκστρατείας μάρκετινγκ
της Nutella, στη Γαλλία.
Οι χρήστες του Nutella website διαπίστωσαν ότι, απαγορεύεται να γράψουν τη λέξη «λεσβία» σε ένα βάζο αλλά επιτρέπεται να γράψουν τη λέξη «ομοφυλόφιλος».

Τα Pink News αναφέρουν ότι η λέξη «Χριστιανός» μπορεί επίσης να γραφτεί στα βάζα, αλλά άλλοι θρησκευτικοί όροι, όπως «εβραϊκή» και «μουσουλμανική» έχουν απαγορευτεί από τη Nutella.

Όροι σχετικά με την υγεία -προφανώς σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να κατηγορήσει την κρέμα φουντουκιού για την παχυσαρκία- έχουν επίσης απαγορευτεί, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων «καρκίνος» και «διαβήτης».

Η εταιρεία έχει επίσης απαγορεύσει τις λέξεις «μποϋκοτάζ» και «ουρακοτάγκος» γιατί το συστατικό palm oil των προϊόντων της είναι η βασική τροφή για τους ουραγκοτάγκους (για την επέκταση της καλλιέργειας αυτών των δένδρων στην Ινδονησία και στη Μαλαισία, καίγονται δάση, μαζί και ουρακοτάγκοι. Οι ακτιβιστές προτείνουν να μη καταναλώνουμε προϊόντα που περιέχουν palm oil γιατί συμβάλλουμε στην καταστροφή των ενδιαιτημάτων των ουρακοτάγκων)
Επίσης στο «πες το με Nutella», απομακρύνθηκαν αρνητικοί ή προσβλητικοί όροι από το πεδίο επιλογών, ομοίως απομακρύνθηκαν και οι όροι των κοινοτήτων που υπόκεινται συχνά σε επιθέσεις από κακόβουλα άτομα.

Η είδηση έρχεται μόλις μια μέρα αφότου προέκυψε ότι η Marks & Spencer είχε απαγορεύσει τις λέξεις «Χριστός» και «Ιησούς Χριστός», στα μηνύματα που αποστέλλονται με μπουκέτα από λουλούδια.
Η πολιτική αυτή αποκαλύφθηκε όταν ένας πελάτης αποτράπηκε από την αγορά ενός £ 35 μπουκέτου για μια κηδεία, γιατί στο μήνυμα του έγραφε ότι, το δώρο ήταν από μια οικογένεια που ανήκε στην «Εκκλησία του Χριστού Teddington».

Ο Λόρδος Carey, πρώην Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, είπε: «Αν η λέξη Χριστός, γίνεται μια προσβλητική λέξη στον Χριστιανικό κόσμο, τότε όλοι μας θα πρέπει να ανησυχούμε».

Πηγή 2-3-15

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2975716/Lesbian-Jewish-Muslim-orangutan-bizarre-list-words-Nutella-banned-jars-France.html
http://www.rtl.be/people/buzz/huile-juif-lesbienne-la-liste-des-mots-interdits-par-nutella-fait-polemique-703362.aspx


 You can't say "lesbian" or "Jewish" but "gay" and "Christian" are fine

Δεν υπάρχουν σχόλια: