Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΘΥΣΙΑΣΕ το ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ της, για να ΣΩΣΕΙ τη ΖΩΗ της ΑΔΕΛΦΗΣ τηςΚίνα, επαρχία Shandong. H 21 χρονη μητέρα Zhang Di αναγκάστηκε να πάρει τη σπαρακτική απόφαση να τερματίσει την  εγκυμοσύνη της –να θυσιάσει τη ζωή των τριών μηνών εμβρύου της- για να δωρίσει μυελό των οστών στην 16χρονη αδελφή της Zhang Wenhui που μάχεται με τη λευχαιμία.
Η
Di ήταν τριών μηνών έγκυος όταν η έφηβη αδελφή της διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία και βρέθηκε ότι η Di ήταν ο μόνος από την οικογένεια, συμβατός δότης για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, σύμφωνα με το People's Daily online reports.
Η Di αναγκάστηκε να αποφασίσει ανάμεσα στη ζωή της αδελφής της και του τριών μηνών εμβρύου της-αφού η διαδικασία συλλογής βλαστικών κυττάρων από το αίμα, θα μπορούσε να βλάψει το έμβρυο και έπρεπε να τερματίσει πρώτα την εγκυμοσύνη της-
Οι γονείς της αλλά και ο 27χρονος σύζυγος της Li Zhenxing, ήταν αρχικά αντίθετοι με την τραγική άμβλωση, αλλά μετά κατάλαβαν την αδιανόητη θυσία και υποστήριξαν την απόφαση της Di.
Ωστόσο η οικογένεια έχει άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Είναι το δυσβάσταχτο οικονομικά ποσό, των 60.500 στερλινών (82.280 ευρώ) που απαιτούνται για τη μεταμόσχευση –αφού ξόδεψαν ήδη 13.600 ευρώ για τη χημειοθεραπεία.

Η οικογένεια επέλεξε να κρατήσει μυστική από την Wenhui, την τραγική άμβλωση -θυσία-της αδελφής της, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες για τη μεταμόσχευση.
Θέλουν  να παραμείνει  η 16χρονη Wenhui  θετική και να μη χάνει την ελπίδα της,στη σκληρή μάχη που αντιμετωπίζει για την ανάκτηση της υγείας της.
πηγή 25-3-15

Δεν υπάρχουν σχόλια: