Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΚΟΝΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΛΙΩΝ έγινε ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ για ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣΟυάσινγκτον, σε ένα μικρό σπίτι (στην  Moreland avenue) δύο κατοικίδια ζώα συντροφιάς βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη τους.
όταν ο ιδιοκτήτης επέστρεψε σπίτι του,  στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βρήκε τα ζώα του, μια γάτα και ένα πουλί, νεκρά και μια άσχημη μυρωδιά να βγαίνει από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι αναθυμιάσεις από ένα κονιοποιημένο καθαριστικό χαλιών, προκάλεσε τους θανάτους των ζώων.

Σύμφωνα με το τμήμα Οικολογίας του υπουργείου, όταν ο ιδιοκτήτης είπε στις ομάδες διάσωσης ( «Pierce County Hazardous Incident Team» και « the Camp Murray 10th Civil Support Team») και τους πυροσβέστες (West Pierce Fire & Rescue Battalion) ότι, από το σπίτι του αναδύεται μια  άσχημη, παράξενη μυρωδιά,  τότε κλήθηκε η ομάδα για επικίνδυνα υλικά  (the Joint Base Lewis McChord Hazardous Materials Team)
όπως δήλωσε στο 
Suburban Times, ο  Chief Hallie McCurdy  από την ομάδα διάσωσης West Pierce Fire & Rescue Battalion, αρχικά οι πυροσβέστες ανίχνευσαν τον αέρα στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας με τη χρήση ειδικών συσκευών, αλλά δεν βρήκαν τίποτα,
στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε πιο εξειδικευμένος εξοπλισμός ανίχνευσης του αέρα στο εσωτερικό της κατοικίας και τότε εντοπίστηκαν ίχνη ενός επικίνδυνου υλικού.

Η έρευνα κατέληξε ότι αιτία του συμβάντος είναι ένα κονιοποιημένο καθαριστικό για χαλιά ή ένα εντομοκτόνο, αλλά δεν αναφέρθηκε το είδος του καθαριστικού. Δεν διευκρινίστηκε εάν ήταν επαγγελματικό προϊόν, εάν υπήρξε χημική αντίδραση (δηλαδή εάν έριξε την πούδρα του καθαριστικού χαλιών πάνω σε κάποιο άλλο καθαριστικό) ή εάν χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα καθαριστικού  για την μικρής χωρητικότητας κατοικία του.

Πάντως ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει πλέον στο σπίτι του, εάν δεν προχωρήσει η έρευνα με βεβαιωμένες πληροφορίες από το Pierce County Health Department
.
Θα χρειαστεί η βοήθεια ενός υγιεινολόγου ειδικού σε απόβλητα από βιομηχανικές δραστηριότητες, που θα διερευνήσει περαιτέρω την κατάσταση. 

Πηγή 2-3-15

Δεν υπάρχουν σχόλια: