Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Διάνοιξαν ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΣΗΡΑΓΓΑ στο ΤΟΡΟΝΤΟ για να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝΚαναδάς, Τορόντο, η ανακάλυψη της μυστηριώδους σήραγγας- καταφύγιο που ανακοινώθηκε στις 24-2-15 πυροδότησε κοινωνική φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης.
Οι θεωρίες για τη δημιουργία της, κυμαίνονταν από κρυψώνες για ζόμπι μέχρι την οικονομικά προσιτή στέγαση.
Με το τεράστιο ενδιαφέρον που προήλθε από τα μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία συγκέντρωσε πληροφορίες από το κοινό και στις 27-2-15 ανακοίνωσε ότι, εντόπισε τους δύο άνδρες -στη δεκαετία των 20 ετών- που δημιούργησαν το αλλόκοτο τούνελ.
Η σήραγγα- καταφύγιο ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο από τον υπεύθυνο για τη διατήρηση και το μυστήριο που την περιέβαλλε, προκάλεσε συναγερμό.

Βρίσκεται, σε μια περιοχή με πυκνή δασώδη βλάστηση που απέχει 25 μέτρα από την περίφραξη του Rexall Centre, που πρόκειται να φιλοξενήσει εκδηλώσεις τένις για τους αγώνες Pan Am Games (Παναμερικανικούς αγώνες, τον Ιούλιο του 2015)
Ο αστυνομικός Victor Kwong δήλωσε ότι, οι δύο νεαροί άνδρες άνοιξαν αυτή τη σήραγγα για να διασκεδάσουν, δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τους Παναμερικανικούς αγώνες του καλοκαιριού ή το πανεπιστήμιο York University που είναι επίσης κοντά στην τοποθεσία που βρέθηκε η σήραγγα

Ο Victor Kwong είπε ότι οι δύο άνδρες δεν είχαν καμία εγκληματική πρόθεση, έτσι δεν θα χρεωθούν κάποιο πρόστιμο, -μόλις συνελήφθησαν ζήτησαν συγνώμη- και δεν υπήρξε ποτέ κανένας κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των ανδρών που έφτιαξαν τη σήραγγα, ή οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι η υπόθεση δεν είναι υπό ποινική έρευνα.
Η σήραγγα έχει ύψος τουλάχιστον δύο μέτρα, πλάτος 86 εκατοστά και μήκος 10 μέτρα.

Στην είσοδο της σήραγγας φαίνεται μια αντλία φρεατίων για την απομάκρυνση του νερού που συσσωρεύεται , ένας λαστιχένιος σωλήνας και η επέκταση ενός ηλεκτρικού καλωδίου.

Η σήραγγα που εμφανίστηκε μετά από μια ανασκαφή δημιουργήθηκε για διασκέδαση. Ήταν ένα μέρος για ξεκούραση, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να σκάβουν, με στόχο να δημιουργήσουν ένα δροσερό μέρος. Στην σήραγγα βρέθηκαν επίσης ένας (φυγοκεντρικός ) συμπιεστής αέρα, μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, δοχεία με ποτά και πάνελ από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεν υπήρχε ούτε εγκληματική πρόθεση, ούτε απειλή για την πόλη του Τορόντο.
Σύμφωνα με το CBC News, οι δύο άνδρες ήθελαν απλώς να σκάψουν ένα τούνελ για προσωπικούς λόγους, δεν είναι πρώην μεταλλωρύχοι ούτε μηχανικοί. Άρχισαν να εργάζονται στο τούνελ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μετά από εβδομάδες επιτήρησης στην περιοχή, ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να χρησιμοποιηθεί η σήραγγα για ύποπτους σκοπούς –όπως για παράδειγμα τελετουργίες – Η έρευνα για τη σήραγγα έχει πλέον κλείσει.
Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μέσα στο τούνελ, ένα κομπολόι της ορθόδοξης μοναστικής παράδοσης (ροζάριο, rosary necklace) και ένα λουλούδι παπαρούνας.
πηγή 2-3-15

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2975704/Toronto-police-say-no-criminal-intent-tunnel.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: