Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ημέρα ΓΙΟΡΤΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΣΙΩΝ και ΑΓΩΝΩΝΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.    Η σημερινή διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Εθνεγερσίας του 1821 εκπέμπει μηνύματα αρχών και ιδανικών,
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 εναντίον της Οθωμανικής κυριαρχίας, ο μεγάλος ξεσηκωμός  ενάντια στη τυραννία και την καταπίεση διδάσκει ότι απαιτούνται σκληροί αγώνες και θυσίες για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση και τη δικαιοσύνη.
Η εθνική μας επέτειος, η 194η επέτειος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μας υπενθυμίζει την ανάγκη για εθνική ενότητα,
με το εθνικό σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος» οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κατά της τυραννίας και θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην πατρίδα μας.  

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 έστειλε ένα οικουμενικό μήνυμα που οδήγησε προοδευτικούς ανθρώπους της εποχής, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και ακόμη να θυσιαστούν για χάρη των ιδανικών που εξέφραζε αυτό το μήνυμα. Η Χριστιανοσύνη γιορτάζει τον  ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε στην Παρθένο Μαρία και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό.
ο αρχάγγελος Γαβριήλ είπε στην Παρθένο Μαρία «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει» Τότε η Παρθένος Μαρία, του απάντησε ταπεινά. «Ιδού λοιπόν, η δούλη του Κυρίου.

Ας γίνει το θέλημα Εκείνου». και καθώς ο Γαβριήλ εξαφανίστηκε από μπροστά της, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας, με τρόπο υπερφυσικό, η Παρθένος συνέλαβε στην άχραντη κοιλιά της, τον Υιό και Λόγο του Θεού.Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη στρατιωτική παρέλασηΗ ημέρα αυτή μας κάνει «να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον ελληνικό λαό. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θερμό μήνυμα στήριξης από Ομπάμα για την 25η ΜαρτίουΘερμό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και του λαού της στέλνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου. 

οι Έλληνες επαναστάτες πάλεψαν για να αποτινάξουν το ζυγό μιας αυτοκρατορίας, ανανέωσαν το δόγμα που ενώνει τους ελεύθερους ανθρώπους παντού: ότι οι απλοί πολίτες μπορούν να κυβερνούνται μόνοι τους.
Τώρα, λοιπόν, εγώ, ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που έχει ανατεθεί σε μένα από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, με το παρόν έγγραφο ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου 2015 ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας:
Ημέρα μνήμης θυσιών και αγώνων, ημέρα γιορτής και μνημοσύνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: