Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Δοκίμαζε ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ σε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑFlorida, Cape Canaveral, ο 28χρονος Daniel Bernier έμπορος ναρκωτικών που κατάγεται από το Colorado, συνελήφθη -μαζί με άλλα οκτώ άτομα-γιατί πουλούσε   συνθετική μαριχουάνα (συνθετικό ποτ πουρί κανναβινοειδών) σε μικρά πακέτα με την ένδειξη «δεν προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο»

O
Daniel Bernier έκανε εισαγωγή  άγνωστων χημικών ουσιών από την Κίνα και στη συνέχεια ψέκαζε τα φύλλα του συνθετικού «ψεύτικου χόρτου» (που ήταν κατασκευασμένο στο εργαστήριο)
Σύμφωνα με το
Denver Post, οι έμποροι ναρκωτικών, πουλούσαν τα μικρά πακέτα της ψεκασμένης συνθετικής μαριχουάνας με την ονομασία «spice» ή «sexy monkey» σε «ανθρώπινα πειραματόζωα» για να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

Παρά την ομολογία του
Daniel Bernier στο δικαστήριο, ο δικαστής (U.S. District Judge) Philip Brimmer αρνήθηκε να μειώσει την ποινή των τρεισήμισι χρόνων που του επιβλήθηκε.  
Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Jaime Peña είπε ότι κανείς δεν γνωρίζει την επίδραση αυτών των χημικών ουσιών.

Τουλάχιστον 221 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο στο Denver και το Colorado Springs - μόλις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2013 - μετά τη χρήση του ναρκωτικού SPICE.
Είναι γνωστό ότι το «ψεύτικο χόρτο» προκαλεί ισχυρές παραισθήσεις, περιέχει tetrahydrocannabinol (ή THC), που είναι το ενεργό συστατικό του και είναι πολύ πιο δυνατό και επικίνδυνο από την φυσική μαριχουάνα.
Ψεκάζεται με διάφορες άγνωστες χημικές ουσίες από τους εμπόρους ναρκωτικών και έχει διαφορετικά αποτελέσματα (επίδραση) στους χρήστες.
ένα 15χρονο αγόρι πέθανε, ένας άνθρωπος προσπάθησε να ακρωτηριάσει τον εαυτό του και ένας άλλος αυτοπυρπολήθηκε.

Ο  Daniel Bernier ήξερε ότι το προϊόν που πουλούσε δεν ήταν έτοιμο (δεν είχαν γίνει δοκιμές) για κατανάλωση, αλλά συνέχισε να το πουλάει στο όνομα του κέρδους.

Πηγή 20-2-15

Δεν υπάρχουν σχόλια: