Μπίρα από ελληνικά κριθάρια, ζυμαρικά από εγχώρια σιτηρά, γαλακτοκομικά προϊόντα αποκλειστικά από ελληνικό γάλα. Η στροφή στις διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος δεν παρατηρείται πλέον μόνο στους καταναλωτές, αλλά και στη βιομηχανία τροφίμων. Ολοένα και περισσότερες ελληνικές αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις, το τελευταίο διάστημα, προτιμούν ντόπιες πρώτες ύλες για να παρασκευάσουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να θυμηθούν οι Ελληνες ξεχασμένες γεύσεις, όπως τα παραδοσιακά ζυμαρικά ή γεύσεις που τις είχαν συνδέσει κυρίως με εισαγόμενα προϊόντα, όπως, για παράδειγμα, το βούτυρο, τώρα όμως ελληνικό. Μάλιστα, η στροφή προς τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής ξεκίνησε πρώτα από τη βιομηχανία τροφίμων και σιγά-σιγά περνά και στους καταναλωτές, παίρνοντας τη μορφή τάσης.
Η προσπάθεια να ενισχυθεί η εθνική οικονομία, η οποία διέρχεται μια πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματά της.
καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου