Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Π.Δούκας-Α.Κοντός: "Τεράστια πολιτική σκευωρία ήταν το Βατοπέδι"

Image«Όταν ένας Έλληνας έχει διεκδίκηση σε ένα ακίνητο το μόνο όργανο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Απευθύνθηκαν οι μοναχοί σε αυτό το όργανο, που είναι ανώτατο όργανο του κράτους, και αυτό δήλωσε ομόφωνα και αμετάκλητα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι η λίμνη Βιστωνίδα και παραλίμνιες περιοχές δεν ανήκουν στο κράτος και ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου» δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, χαρακτηρίζοντας «οριστική και αμετάκλητη δικαίωση» την απόφαση για τη Μονή Βατοπεδίου.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έκανε αποδεκτές αυτές τις γνωμοδοτήσεις, αλλά μετέγγραψε και τη λίμνη και τις παραλίμνιες περιοχές στο όνομα της Μονής, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείο Οικονομικών, και έδωσε και εντολή στα αρμόδια όργανα αν υπήρχε κάτι καταγεγραμμένο στα μητρώα κτημάτων του ελληνικού δημοσίου να διαγραφεί!» δήλωσε ο κ. Δούκας στο ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, έκανε λόγο για τρία χρόνια συκοφαντιών και λάσπης.

«Από τον Ιανουάριο ζητώ να πάμε σε ειδική επιτροπή με κλήρωση δικαστών και με πρόεδρο έναν εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και να ξεκαθαρίσω τη μοναδική κατηγορία σε βάρος μου που είναι συναυτουργία σε απιστία περί την υπηρεσία και δεν μού απαντάει η πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο γιατί θα καταρρεύσει η κατηγορία σε βάρος του και μετά θα αποκτήσει δικαίωμα αγωγών έναντι των συκοφαντών του. «Δεν θα αποφασίσουν πολιτικοί για τις κατηγορίες μου», δήλωσε

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: