Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Το σύστημα τα βρήκε με τον εαυτό του-Οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη & Μουζακίτη, για πιέσεις, παίρνουν το δρόμο τους για το αρχείο

Έρευνα-εξπρές (όταν θέλουν, κάνουν και από αυτές, όπως τότε με τους διορισμούς της Τζάκρη), διενεργήθηκε στον Άρειο Πάγο και ο επιθεωρητής δικαστηρίων, Φώτης Μακρής, αφού χαρακτηρίζει «παρορμητικές» τις αντιδράσεις των δυο εισαγγελέων, δείχνει το δρόμο για το αρχείο. Μάλιστα, ο κ. Μακρής μιλά για «υπερβολική ευαισθησία» των δύο λειτουρf5de9ab81b971272f9324d8e681f6b5fγών. Κι έτσι, για άλλη μια φορά, ονόματα γιόκ.

Πάντως, οι δύο εισαγγελείς, που αναφέρθηκαν προ ημερών σε πιέσεις που δέχθηκαν, όχι πάντως «ατμοσφαιρικές», πάνε και αυτοί, όπως όλα δείχνουν, να κλείσουν το θέμα με γενικόλογες αναφορές στην νεοελληνική πραγματικότητα: «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας. Δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και εστιάσωμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει (και είναι γνωστό ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι συμβαίνει), ουδόλως όμως μας επηρεάζει στην δικαστική υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παραλλήλως και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίον δεν μας επηρεάζει απλώς, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ».

Έτσι λοιπόν, όπως διαρρέεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το θέμα θεωρείται λήξαν. Με λίγα λόγια, οι δύο εισαγγελείς θα παραμείνουν στη θέση τους. Η δε τροπολογία για αντικατάσταση από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα πάει περίπατο. «Παρέλκει», δε, «οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα ή ιδιαίτερη επεξήγηση του κειμένου της αιτήσεώς τους για την αντικατάστασή τους», σύμφωνα με τον κ. Φώτη Μακρή. Και όλα καλά και τέλεια ή αλλιώς, όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.


elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: