Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: Έτοιμο να εκτοξεύσει βαλλιστικούς Shahab-3 - Βίντεο

Με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Shahab-3 φαίνεται πως απαντά το Ιράν στην αμερικανική προειδοποίηση πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία παρακώλυση της ναυσιπλοΐας στα στενά του Χορμούζ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα μέσω του ημιεπίσημου πρακτορείου ειδήσεων Fars οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκτοξεύσεις πυραύλων μακράς ακτίνας μεταξύ αυτών και του περίφημου Shahab-3 ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πλήξει στόχους έως και την Τουρκία και το Ισραήλ, έχοντας ακτίνα δράσης σχεδόν 2000 χλμ.

«Το ιρανικό Ναυτικό πρόκειται να εκτοξεύσει διάφορους τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών μεγάλης ακτίνας δράσης, στον Περσικό Κόλπο, το Σάββατο», αναφέρεται σε δήλωση του υπαρχηγού του ιρανικού Ναυτικού ναυάρχου Mahmoud Mousavi.

Ο πύραυλος Shahab-3 υπάρχει σε δύο εκδόσεις την 3A και 3B και με βάση τις πληροφορίες από τα ιρανικά ΜΜΕ η εκτόξευση θα αφορά τρεις Shahab-3A και ένα Shahab-3B. Ο τελευταίος έχει εμβέλεια 1930 χλμ. Η κατεύθυνση του πυραύλου γίνεται μέσω συστήματος αδρανειακής ναυτιλίας (INS) και γυροσκοπικού μηχανισμού και το περιθώριο σφάλματος πλήγματος ανέρχεται στα 30 με 50 μέτρα, αν και η πραγματική ακρίβεια του πυραύλου στηρίζεται σε εκτιμήσεις και μόνο.

Ο ναύαρχος Mousavi πρόσθεσε πως οι εκτοξεύσεις των πυραύλων σηματοδοτούν και το τελευταίο μέρος των ναυτικών γυμνασίων που είχαν ξεκινήσει το προηγούμενο Σάββατο.

«Η τελευταία φάση της άσκησης έχει ως αντικείμενο την προετοιμασία του ναυτικού του Ιράν σε περίπτωση εκδήλωσης επίθεσης», πρόσθεσε ο Ιρανός ναύαρχος.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: