Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Η κόρη φροντίζει τη μάνα

Απλόχερα προσφέρουν οι Κύπριοι στους Έλληνες αδελφούς

Αποστέλλονται τρόφιμα, ρούχα και παιγνίδια στην Ελλάδα. Η εκστρατεία συλλογής της βοήθειας συνεχίστηκε χθες στη Λεμεσό.

«Από Έλληνες σε Έλληνες». Με αυτό το σύνθημα, μέλη της Πρωτοβουλίας Πανελλήνιας Αλληλεγγύης κάλεσαν χθες τον κόσμο της Λεμεσού να προσφέρει βοήθεια για τους αδελφούς στην Ελλάδα, όπου η οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και απλόχερα πολλοί πολίτες προσήλθαν στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου στην οδό Ανεξαρτησίας, στη Λεμεσό, και προσέφεραν τρόφιμα, ρουχισμό και παιγνίδια, τα οποία τις επόμενες μέρες θα αποσταλούν στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.), που θα αναλάβει και τον διαμοιρασμό τους.

«Ως Έλληνες της Κύπρου θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να συνδράμουμε όσο περισσότερο μπορούμε στη στήριξη των Ελλαδιτών αδελφών μας», αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πανελλήνιας Αλληλεγγύης και προσθέτουν ότι «ειδικά τις ημέρες αυτές της αγάπης, είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη αλληλεγγύης».
Πολλοί ήταν χθες οι Λεμεσιανοί που επισκέφθηκαν το περίπτερο που έστησαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πανελλήνιας Αλληλεγγύης και έδωσαν ό,τι μπορούσε ο καθένας, με τα μέλη της να χαρακτηρίζουν συγκινητική την ανταπόκριση.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία, στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω στους 20 χιλιάδες άστεγοι, 878.266 άνεργοι, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,7%, μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία και γονείς που αναγκάζονται να δώσουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία. «Η Κύπρος έρχεται να δώσει χείρα βοηθείας, γι’ αυτό και αναλάβαμε την πρωτοβουλία πανελλήνιας αλληλεγγύης, με σκοπό να μαζέψουμε όσα περισσότερα τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, με το μήνυμα από Έλληνες σε Έλληνες». Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε χθες.

Όπως είπε στη «Σ» το μέλος της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Σωτηρίου, «συγκεντρώθηκαν ικανοποιητικές ποσότητες τροφίμων, ρουχισμού και παιγνιδιών για να σταλούν στην Ελλάδα, όπου η ανεργία χτυπά αλύπητα, τα παιδιά λιποθυμούν από ασιτία. Πρόσφατα -πρόσθεσε- ένας πολύτεκνος με δέκα παιδιά ζήτησε να παραχωρήσει τα τέσσερα παιδιά του για υιοθεσία, αφού δεν μπορούσε να τα ταΐσει και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά, αλλά ευτυχώς βρέθηκε μια οικογένεια και βοήθησε τον συγκεκριμένο πολύτεκνο».

Είναι χιλιάδες οι οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη στην Ελλάδα, είπε ο κ. Σωτηρίου, που χαρακτήρισε συγκινητική την ανταπόκριση του κόσμου. «Η προσπάθεια σε πόλεις και χωριά ξεκίνησε από τις 23 Δεκεμβρίου και υπολογίζουμε τις ερχόμενες μέρες να αποσταλούν όλα τα προϊόντα που παραχωρήθηκαν στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων, μια οργάνωση με 35 χρόνια παρουσίας, η οποία θα αναλάβει τον διαμοιρασμό τους. Τα περισσότερα είδη αφορούν κονσέρβες, ζυμαρικά, ρούχα παιδικά κυρίως και παιγνίδια».

Καμία σχέση με κόμματα
Ο Χριστόφορος Αττικουρής μας δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να βοηθήσουμε τους αδελφούς Ελλαδίτες σε αυτήν την κρίσιμη ώρα. Βλέπετε, κάποτε τα παιδιά θα πρέπει να φροντίζουν και τη μάνα, και αυτό ακριβώς νιώθουμε όσοι συμμετέχουμε στην όλη προσπάθεια. Λόγω και των Χριστουγέννων, να τονίσουμε περισσότερο το αίσθημα αγάπης που πρέπει να επιδείξουμε προς τα παιδιά κυρίως και γενικότερα σε όλους τους συνανθρώπους μας, με την ευχή μας να πάνε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα. Ο Ερυθρός Σταυρός και οι πολίτες μάς παραχώρησαν απλόχερα τρόφιμα και παιγνίδια, και ήταν πολύ συγκινητικό από όλους που μας τηλεφώνησαν και ζητούσαν να βοηθήσουν. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα, που δεν έχουν σχέση με κόμματα και που απλώς ανησυχούν για το μέλλον του Ελληνισμού».

Μέλη της Πρωτοβουλίας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα η συλλογή βοήθειας για την Ελλάδα, δεδομένης της θετικής ανταπόκρισης του κοινού.

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: