Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ισπανική εταιρεία ζητά 400 Βουλγαρότουρκους για συγκομιδή φραουλών


Δεκέμβριος 30, 2011.

«Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της πόλης Κάρντζαλι της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε το άνοιγμα της αγοράς εργασίας στην Ισπανία. Δύο ισπανικές εταιρείες ζητούν 400 εργαζομένους για την καλλιέργεια φράουλας και σμέουρας», διαβάζουμε στον τοπικό τουρκικό τύπο της βουλγαρικής αυτής πόλης, όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%.


Οι ισπανικές εταιρείες με δικά τους μέσα θα μεταφέρουν από τη Βουλγαρία στην Ισπανία τους εργαζόμενους αυτούς που κυρίως είναι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 45 ετών.

Η προσφορά εργασίας γίνεται στις πόλεις: Χάσκοβο και Κάρντζαλι.

Απαραίτητα προσόντα: να είναι υγιείς, να έχουν διεθνές διαβατήριο, έγγραφο του ταμείου ανεργίας, στοιχειώδους εκπαίδευσης αλλά μπορεί να είναι και μορφωμένες, αρκεί να έχουν γνώσεις γεωργικών εργασιών.

Οι υποψήφιες πρέπει να καταθέσουν τα έγγραφά τους, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2012.

Τι προσφέρεται:

Στέγαση και φαγητό από τον εργοδότη
Κοινωνική ασφάλιση
Ημερομίσθιο 35,4 ευρώ ανά ημέρα
Εργασία : 6,5 ημέρες την εβδομάδα, με σύνολο 40 ωρών εβδομαδιαία.

Η εργασία θα αρχίσει τέλη Φεβρουαρίου

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι πέρσι οι εργάτριες που δούλεψαν στις ίδιες ισπανικές εταιρείες ήταν αρκετά ικανοποιημένες.


[Σημ. αυτό που εντυπωσιάζει –και αυτός είναι ο λόγος της ανάρτησης- ότι ενώ η Ισπανία ‘περνά οικονομική κρίση’, οι ισπανικές εταιρίες επιβαρύνονται με έξοδα μεταφοράς των εργατών αυτών από τη Βουλγαρία στην Ισπανία και το αντίστροφο… δεν γνωρίζω, ωστόσο, αν είναι τόσο ευτελές το ημερομίσθιο που αναγράφεται πιο πάνω με τα ισπανικά δεδομένα…]
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: