Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

Τα κανάλια και οι εφημερίδες "έθαψαν" το ψήφισμα του 10ου παγκόσμιου παμμακεδονικού συνεδρίου


Προσπάθεια καταβλήθηκε να μην ακουστεί το ψήφισμα με τις αποφάσεις του 10ου παγκόσμιου συνεδρίου των παμμακεδονικών ενώσεων, αφού τα κανάλια και οι εφημερίδες το "έθαψαν" κανονικά, μάλλον επειδή οι διατυπώσεις του δεν συμφωνούν με τη γενική γραμμή του κατεστημένου για σύνθετη ονομασία και ξεπούλημα του ονόματος στους σλαυοσκοπιανούς. Το παραθέτουμε αυτούσιο.

Κατά τη διάρκεια του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, οι εργασίες του οποίου έληξαν χτες το βράδυ με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ελήφθησαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις υπό μορφήν ψηφίσματος, τις οποίες ανακοίνωσε από το μικρόφωνο η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, η οποία πέραν του ψηφίσματος κατέθεσε και επιστολή πανεπιστημιακών και διανοουμένων της Αμερικής που τάσσονται ανεπιφυλάκτως στο πλευρό της Ελλάδας :

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

"Διαφωνούμε έντονα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ελληνική ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως ιστορική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά. Επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός και όχι γεωγραφικός προσδιορισμός. Πότε δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του και να μην αφήνει υπονοούμενα για τη γλώσσα και τους κατοίκους της.


Ζητούμε όπως δοθούν σε ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας. Το απαιτεί η ιστορία.

Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ".

Το ψήφισμα υπογράφουν η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων και ο Πρόεδρος των Μακεδονικών τμημάτων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου.

Πηγή:Λευτεριά

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος χεστηκε για τη μακεδονια....και αυτοι που το υπεγραψαν δεν τους ξερει ουτε η μανα τους..

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον γεννηθήκατε και θα πεθάνετε ανυποψίαστοι αφού περιμένετε από τους αμόρφωτους πιατάδες της Αμερικής που δεν πρόσφεραν ΠΟΤΕ κάτι στην χώρα τους πέρα από την αμέριστη συμπαράστασή τους στην ΧΟΥΝΤΑ και τις ΚΙΤΣ γιορτές με "άρματα" που κάνουν κάθε 26 Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου και μας ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΟΥΝ διεθνώς, από αυτά τα ΖΩΑ λοιπόν που μέχρι και ο υπερσυντηρητικός Γιανναράς τα απέρριψε περιμένετε υποστήριξη και σοβαρή βοήθεια για το Μακεδονικό. ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ παιδιά, δεν γεννηθήκατε ούτε θα πεθάνετε Έλληνες. Γεννηθήκατε και θα πεθάνετε απαίδευτα μειράκια που δεν γνωρίζετε τι σας γίνεται !!

Αυτή η φάρα των ηλίθιων υπερδεξιών ευθύνεται για όλες τις Εθνικές καταστροφές και έχει μούτρα και μιλάει ακόμα και σήμερα !

- Ευθύνεται για την καταστροφή του 22
- Για την δικτατορία του ανθέλληνα Μεταξά
- Για τους δοσίλογους (όλοι υπερεθνικόφρονες!) και τις οργανώσεις που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς
- Για το παρακράτος και την δολοφονία του Λαμπράκη και του Πέτρουλα
- Αυτή η αγέλη ακροδεξιών υποστήριξε την χούντα
- Ο εσμός των ακροδεξιών προδοτών έδωσαν την Κύπρο στους Τούρκους

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος ούτε αρχή ...

Πρέπει να ντρέπονται οι μικρεγκέφαλοι χρυσαυγήτες και λοιποί προδότες μαζί με τους άσχετους φαταούλες της Αστόρια και του Σικάγου που έχουν μούτρα και μιλάνε για εθνικά θέματα !

ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

οι πρωτοι που πουλησαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ηταν το ΚΚΕ το 1924

διαβασε ιστορια ψευτοαριστερε.

οταν εγω ημουν οργανωμενος κομμουνιστης εσυ δεν ζουσες.

και το σχεδιο ΑΝΑΝ οι μειοδοτες του συνασπισμου στηριξαν .

αν ησουν απο την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα μιλουσες ετσι,αριστερε του κωλο-νακιου.
μπαρτ λανκαστερ

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 17 Ιούλιος 2009 12:21 μμ

- Δεν αντιλέγω για την Μακεδονία
- ΚΚΕ και υπερ-δεξιά πάνε χέρι-χέρι
- Το ΑΝΑΝ –δυστυχώς- το υποστήριξαν ΟΛΟΙ οι νενέκοι νεο-Έλληνες
- Μήπως θυμάσαι χαζοδεξιέ ποια παράταξη παρέδωσε τον Ελληνικό Στρατό στον στρατηγό Βαν Φλιτ;
- Εσύ χιτλερικέ τυφλίτη θυμάσαι ΠΟΙΟΣ απέσυρε τον Ελληνικό Στρατό από την Κύπρο τον Δεκέμβρη του 1967 λόγω των ηλίθιων τραμπουκισμών του ακροδεξιού και προδότη του Έθνους αρχηγού της Ελληνοκτόνας Οργάνωσης Χ Γρίβα; Μήπως αυτοί ήταν αριστεροί και δεν το γνωρίζουμε ;
- Μήπως έχεις καταλάβει ποια παράταξη έχει το τιμόνι του ΥπΕξ σήμερα και χαϊδεύει μακαρίως τους Τουρκαλάδες ;
- Την απίστευτη προδοσία του Σημίτη στα Ίμια οι δεξιοί και υπερδεξιοί την έχετε επαναλάβει εκατό φορές !!

Και άλλη φορά να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις και ... λίγο διάβασμα της ιστορίας δεν βλάπτει ...

Ανώνυμος είπε...

Γεννηθήκατε και θα πεθάνετε καραγκιόζηδες.

Ανώνυμος είπε...

17 Ιούλιος 2009 5:57 μμ

ki esi malakas karampinatos