Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Απαράδεκτο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδος στην Washington Post για Μακεδονικό και Μέγα Αλέξανδρο

Ακόμα ένα κατευθυνόμενο δημοσίευμα σε βάρος της Ελλάδος, δημοσιεύσε σε άρθρο της, η εφημερίδα «Washington Post». Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, με αφορμή την “Μανία για τον Μέγα Αλέξανδρο“, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιχειρεί με μια φανερά μεροληπτική διάθεση υπέρ των Σκοπίων, να επεκταθεί στην χρόνια διαμάχη μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, η διαμάχη έχει σαν κεντρική ιδέα την ερώτηση “Αν μπορεί η “Μακεδονία”, όπως αναφέρει, να έχει το δικαίωμα να αποκαλείται όπως αυτή θέλει“, υπονοώντας το δικαίωμα κάθε χώρας στον αυτοπροσδιορισμό. Παραλείπει βέβαια να μας ενημερώσει αναλυτικά τι γίνεται στην περίπτωση που η ίδια χώρα οικειοποιείται ένα παντελώς ξένο για αυτήν Ελληνικό όνομα, που είναι ταυτισμένο απο αρχαιοτάτων χρόνων με την Ελληνική Ιστορία, καθώς και χρησιμοποιείται απο την ίδια χώρα ως όχημα για τις αλυτρωτικές της επιδιώξεις. Σε όλο το άρθρο είναι προφανής η προσπάθεια να τονιστεί ο “κίνδυνος” διάλυσης του γειτονικού κράτους εφόσον δεν υπάρχει λύση και ιδιαίτερα αν χαθεί το όνομα για τα Σκόπια.

Εκεί βέβαια που ο δημοσιογράφος ξεπερνάει τον εαυτό του, είναι η προβολή σχετικών δηλώσεων. Ενώ απο την Ελληνική πλευρά φιλοξενούνται δηλώσεις μόνο της ΥΠΕΞ, Ντόρας Μπακογιάννη και κανενός άλλου, αντίθετα απο την άλλη πλευρά προβάλλονται δηλώσεις απο ένα ευρύ φάσμα της πολιτικής – και όχι μόνο – ζωής στην γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα ξεκινώντας απο τον πρόεδρο της χώρας Ιβάνοφ, παίρνει σκυτάλη ο ανεκδιήγητος ΥπερΕθνικιστής Σκοπιανός πρόεδρος της κυριότερης οργάνωσης των Σκοπιανών στην διασπορά, Todor Petrov. Ο Petrov για μια ακόμα φορά, κατηγορεί την Ελλάδα για “ Γενοκτονία, Εθνοκάθαρση εναντίον του ΨευδοΜακεδονικού έθνους, τα τελευταία 100 χρόνια. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ενώ επισημαίνει οι Έλληνες αρνούνται την εθνικότητα, τον πολιτισμό, την Ιστορία και… τα σύνορα τους!!!!

Συχνά πυκνά γίνονται αναφορές τύπου “Οι ‘Μακεδόνες’ λένε..”. Σαν να μην έφτανε αυτό, διαβάζουμε τις καθιερωμένες ανυπόστατες και γραφικές πλέον, επιθέσεις του Π. Βοσκόπουλου εναντίον της Εθνικής Ταυτότητας των Ελλήνων, στην οποία θυμήθηκε να επαναφέρει τα περί “των Γνήσιων Ελλήνων.” Βλέπετε αν δεν έχεις τον ίδιο τον θεό να βγαίνει στην TV και να σου λέει “Τέκνα μου Μακεδονοειδή, είστε η πρώτη ράτσα που δημιούργησα πάνω στην γή“, δεν έχεις τύχη σύμφωνα με κάποιους να είσαι Μακεδόνας!!!

Το καλύτερο βέβαια, το φύλαγαν στο τέλος. Αφού έγινε αναφορά στα 3 γνωστά ρολόγια του και στην πεποίθηση ότι είναι κράμα μεταξύ του Indiana Jones και του Άγιου Βασίλη, φιλοξενήθηκαν δηλώσεις ακόμα και του Pazko Kuzman. To κράμα του Indiana Jones και του Άγιου Βασίλη δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα πως έκλεψε την… κληρονομιά του Μέγα Αλέξανδρου απο την “Μακεδονία”, καθώς και οι “Ελληνες είναι λυπημένοι που λεγονται Ελλάδα και όχι.. Μακεδονία!!!!

Φήμες πως έπειτα απο την δημοσίευση, οι Σκοπιανοί άρχισαν να ψάχνονται αν ο Indiana Jones και ο Άγιος Βασίλης είχε “Μακεδονικές” ρίζες, κρίνονται ως ανυπόστατες!!!

Πηγή:history-of-macedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια: