Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝΈγινε το συλλαλητήριο στις 20 Ιουλίου 2009 και πέτυχε τον στόχο του. Έφερε ξανά τους ανθρώπους της Κύπρου κοντά τον ένα στον άλλο. Εξεγέρθηκε ο λαός διαμαρτυρήθηκε ενάντια στην κατοχή, στην σήψη, στους χειρισμούς που αφορούν την επίλυση του εθνικού μας θέματος.

Πρωταγωνιστές και οργανωτές ο Άρης και η Θέκλα. Ανθρώπινοι, πατριώτες, ανάλωσαν ώρες πολλές, κόπους και προσπάθειες για να το φέρουν εις πέρας. Εμείς μαζί τους συμπαραστάτες και βοηθοί. Πενιχρά τα μέσα και η βοήθεια πολύ λίγη. Πολλοί οι υπονομευτές και οι φθονεροί. Και όμως ο λαός ξύπνησε, αρκετά ανέχτηκε τους «υπεύθυνους» χειρισμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων. Περιφρόνησε το «……..μα αυτά τα πράγματα είναι παρωχημένα …..». Έβαλε φρένο στην εθνική ταπείνωση, ο λαός θέλει την εθνική του αξιοπρέπεια πίσω, που του την πήραν οι ηγετίσκοι του.

Ταπείνωσης συνέχεια και αυτής της Κυβέρνησης οι χειρισμοί και πολιτικές. Με τις εκπτώσεις στο εθνικό μας θέμα, με τις προκλητικές «προτεραιότητες» που δίνονται στους Τούρκους στα νοσηλευτήρια μας, στις άλλες υπηρεσίες του κράτους, τα επιδόματα που πληρώνονται άνευ εισφορών. Και ο εξευτελισμός τελειωμό δεν έχει. Και ήρθε το συλλαλητήριο για να μας ανεβάσει το ηθικό, και ήρθε για να αποκαταστήσει έστω και για λίγο την κουρελιασμένη ανθρώπινη και εθνική μας αξιοπρέπεια.

Θορυβήθηκαν οι κρατούντες, θορυβήθηκαν τα κόμματα. Η μαζική προσέλευση ενόχλησε τους τσοπανέους στις μάντρες γιατί έπεσαν τα τείχη της μάντρας. Οι έμποροι λύσσαξαν και αφήνιασαν. Είδαν την έκφραση στα πρόσωπα του κόσμου «φτάνει πια ο εμπαιγμός» τους θορύβησε η χειραφέτηση των ψηφοφόρων. Ανησύχησε τους διεφθαρμένους εμπόρους της Κύπρου η επανάληψη του «όχι» τον Απρίλη του 2004, το Δεκέμβριο του 2009 στο επαίσχυντο νέο σχέδιο λύσης.

Άρχισαν ενορχηστρωμένα να συκοφαντούν, να διασύρουν ανθρώπους. Να μιλούν για φασισμό, ακροδεξιούς. Ο Κλεάνθης και ο Γιάννης της Κερύνειας να κατηγορούν τους οργανωτές και να διαλαλούν ότι εκείνοι είναι καλύτεροι να διοργανώνουν τις διαμαρτυρίες του λαού. Ως εάν να επρόκειτο για ένα κοσμικό γεγονός, σαν αν μιλούμε για το «χορό του Σύκου» ή του «καρπουζιού». Εκείνοι δε οι αχαρακτήριστοι κομμουνιστές, οι προοδευτικοί, οι Κυβερνώντες, αμόλησαν τους αστυνομικούς εναντίον των αμούστακων παιδιών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για να δικαιολογήσουν της βαρβαρότητες τους ότι τάχα είναι φασίστες και ακροδεξιοί.

Όταν δε ή ώρα 11:30 μ.μ. πήγα με το δικηγόρο μας σε εκείνα τα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού της πύλης Πάφου μου θύμισαν ακόμα μια φορά «Το εξπρές του μεσονυκτίου». Είδα εκεί τα τέσσερα παιδιά από 15-18 χρόνων που συνελήφθησαν, από τους «ήρωες» αστυνομικούς να κάθονται φοβισμένα και τρομοκρατημένα και σκέφτηκα, αυτοί είναι οι φασίστες, οι ακροδεξιοί από τους οποίους κινδυνεύουμε;

Δεν ντρέπεστε, δεν έχετε ίχνος στοργής και αγάπης γι’ αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας. Είναι όλοι τους παιδιά μας και σεις είστε οι φασίστες και οι ακραίοι. Είναι όλοι τους παιδιά μας και οι συλληφθέντες και τα νεαρά μέλη της Αστυνομίας που είδα εκείνο το βράδυ. Δική μας η ευθύνη για τη στάση αυτών των παιδιών και αν παρανόμησαν εμείς εγκληματούμε και όχι αυτά.

Εμείς εμπορευόμαστε την πατρίδα, τα αξιώματα, τους ημικρατικούς οργανισμούς. Εμείς διαλύσαμε την Ε.Φ. και εμείς τους παροτρύνουμε να αναζητούν πιστοποιητικά ψυχιάτρων για να αποφύγουν την στράτευση. Εμείς αφήνουμε ατιμώρητους τους κάθε λογής κλέφτες, απατεώνες, καταχραστές και δολοφόνους αλλά και τους αμείβουμε από πάνω. Ναι, φώναξαν τα παιδιά αισχρά και προσβλητικά συνθήματα, και τα κατακρίνουμε. Πόσο μπορούν όμως αυτά τα συνθήματα να βλάψουν την δημοκρατία, την κοινωνία. Είναι εσείς οι έμποροι των λαών που κάνετε την ζημιά στην Κύπρο. Είστε εσείς οι δολοφόνοι των θυμάτων της «Ήλιος» οι υπεύθυνοι της παρολίγον τραγωδίας του Δημοτικού Θεάτρου, οι κομματικοί μηχανισμοί, και οι πελατειακές σχέσεις. Η ετήσια έκθεση δε της Γενικής Ελεγκτού που ξεσκεπάζει κάθε χρόνο τους εμπόρους και δημόσιους λειτουργούς που κλέβουν, καταχρώνται τα λεφτά του φορολογουμένου, έφεραν όλα μαζί την συνολική κατάπτωση της Κυπριακής κοινωνίας.

Από το 1960 ο κυπριακός Ελληνισμός ανέδειξε 6 προέδρους της Δημοκρατίας και όλοι κατά καιρούς καθυβρίστηκαν (κακώς βέβαια, κάκιστα!) από διάφορες ομάδες πολιτών. Κανένας όμως, πλην του κ. Χριστόφια, δεν έστειλε την Αστυνομία να συλλάβει ή να κακοποιήσει τους υβριστές.

Και σεις κουμουνιστές καταπιάνεστε με τα παιδαρέλια και με τα συνθήματα για να δικαιολογήσετε την ενοχή σας, την ανεπάρκεια σας και ότι είστε ένα από τα ίδια, ένα από τα παλιά. Είναι ντροπή και αίσχος να εκμεταλλεύεστε με τόσο «πάθος» και υποκρισία τέτοια μεμονωμένα γεγονότα. Έχετε χάσει το μέτρο και εσείς και μαζί του θα χαθεί και η πατρίδα.

Ξεστόμιζαν οι νεαροί αισχρά συνθήματα, και οργανωμένα συλλάβατε και ευυπόληπτους πολίτες για να δικαιολογήσετε το δικό σας φασισμό. Δεν αμολήσατε τους αστυνομικούς σας όμως εναντίον των εδονόπουλων που καίνε τα σύμβολα του έθνους. Δεν διαμαρτυρηθήκατε, για τον πετροβολισμό, κινδύνευσαν ζωές, που δεχθήκαμε από τους βάρβαρους Τούρκους περνώντας από τον προμαχώνα «Ρώκκα», προς το Λήδρα Πάλας. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν οπαδοί της ΑΕΛ ύβριζαν οπαδούς της Ν. Σαλαμίνας και τους φώναζαν «ρε π……βαρωσιώτες δεν θα πάτε ποττέ έσσω σας»

Ίσως να μην μας αξίζει τελικά μια ελεύθερη πατρίδα ή ίσως είναι σωστοί οι κομμουνιστές που διεκδικούν Φοινικική ή άλλη ταυτότητα αντί της Ελληνικής η οποία είναι φορέας πανανθρώπινων αξιών και ιδεωδών. Μια ταυτότητα που υποδηλώνει προσφορά, οικουμενικότητα και διαχρονικό πολιτισμό.

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ

(Πρόεδρος)

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: