Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Αναζητούν δίκτυο Tούρκων κατασκόπωνΤην ύπαρξη ενός τεράστιου δικτύου αποτελούμενου από δεκάδες άτομα που συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας εξετάζουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας μετά την σύλληψη 30χρονου μουσουλμάνου για κατασκοπία και την ομολογία του ότι δούλευε για την Τουρκία. Αν και οι αρχές εκτιμούν πως η φωτογράφηση στρατοπέδων και στόχων είναι «παρωχημένη» μορφή κατασκοπίας αφού με τους δορυφόρους που διαθέτει η γειτονική χώρα έχουν τη δυνατότητα να «βλέπουν» τα πάντα με μεγαλύτερη ευκρίνεια, εντούτοις η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των φωτογραφιών τους κάνει να ψάχνουν την υπόθεση σε βάθος.

Ο 30χρονος μουσουλμάνος που διατηρεί φωτογραφείο στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα στη Σαμοθράκη καθώς πάνω του βρέθηκαν 600 φωτογραφίες ελληνικών στρατιωτικών στόχων.

Ο ίδιος, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς πως ανελάμβανε μετά από εντολές Τούρκων που δεν γνώριζε, να φωτογραφίζει στρατιωτικούς στόχους, δρόμους και βασικές υποδομές της Ελλάδος που σε περίπτωση εχθροπραξιών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Μάλιστα, ομολόγησε πως για κάθε αποστολή έπαιρνε 500 ευρώ ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το εύρος των φωτογραφήσεων αν οι 400 από τις 600 που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Το γεγονός ότι ο μουσουλμάνος δεν έδωσε ονόματα, συνδέσμους σε συνδυασμό με την εύκολη ομολογία του, αδυνατίζουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης ωστόσο αφύπνισαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που βλέπει πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση να έχει σχηματιστεί ένα δίκτυο μίνι- κατασκόπων στρατολογημένων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να αλωνίζει στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: