Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Οι Κοσοβάροι πάνε διακοπές στη "μαμά-πατρίδα"


Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο συνοριακό σταθμό Μορίνα στα σύνορα Κοσόβου - Αλβανίας, καθώς μεγάλος αριθμός Κοσοβάρων επιλέγει την Αλβανία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Περισσότερα από 13.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση τις τελευταίες 15 μέρες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Πρίστινας.
Η αστυνομία έχει αυξήσει τον αριθμό των σημείων ελέγχου, παρ΄ όλα αυτά οι ουρές των οχημάτων φθάνουν και τα 4 χιλιόμετρα.

Την περίοδο από 1η Μαΐου έως 25 Ιουλίου από τη συνοριακή διάβαση Μορίνα και τις υπόλοιπες συνοριακές διαβάσεις προς την Αλβανία πέρασαν 230.000 άτομα και περίπου 100.000 αυτοκίνητα.

«Οι ουρές αυτοκινήτων στα σημεία διέλευσης των συνόρων έχουν γίνει πραγματικός εφιάλτης για τους ταξιδιώτες», τονίζεται σε δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινας, στα οποία σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει καταρτίσει προσχέδιο ειδικού προγράμματος για την τουριστική περίοδο, κυρίως για την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την απλοποίηση της διαδικασίας κατά τη διέλευση από τους συνοριακούς σταθμούς.

Ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών είναι κάτοικοι του Κοσόβου, που πηγαίνουν για διακοπές στην Αλβανία, αλλά έχουν περάσει τα σύνορα και 10.000 ταξιδιώτες από χώρες της Ε.Ε.

Ο αριθμός των τουριστών από το Κόσοβο που επέλεξαν φέτος την Αλβανία για διακοπές διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2008.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: