Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

«ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ –ΣΟΚ: ΗΛΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ (πρόεδρος Ελλήνων Ρομά Αν. Μακεδονίας και Θράκης)

Ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής

Την ώρα που η ελληνική Πολιτεία γυρνά την πλάτη στους τελευταίους χριστιανούς των χωριών της Θράκης, Αμερικανοί και Τούρκοι τους προσεγγίζουν επιχειρώντας να τους πείσουν να εγείρουν μειονοτικά ζητήματα εις βάρος της Ελλάδας. Αυτά τουλάχιστον καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ηλίας Συμεών.

Ο αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα ο κ. Συμεών μιλώντας στο «Θέμα» (αρ.φυλ. 194. σελ.26-27) αναφέρει: «Με πλησίασε και ο πρόξενος της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη και άνθρωποι του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής για να θέσουμε ζήτημα μειονότητας στη Θράκη. Θέλουν να συμμετάσχουμε σε ένα παιχνίδι επικίνδυνο για την Ελλάδα, αλλά εμείς δεν το επιτρέπουμε. Γνωρίζουμε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο για τη χώρα μας και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κακό στην πατρίδα μας».

Οι προθέσεις του τουρκικού προξενείου άλλωστε είναι γνωστές, καθώς δεν χάνει ευκαιρία επιχειρώντας να δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης στη Δυτική Θράκη.


Παράλληλα όμως, και ο ρόλος του Αμερικανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη (φωτο)αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο ύστερα από δημοσιεύματα του «Θέματος», που ανέφερε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο «κοσοβοποίησης» της Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ανύπαρκτων ζητημάτων τουρκικών, «μακεδονικών», βουλγαρικών, αλβανικών κ.λ.π. μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία. Των οποίων τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα «δήθεν» παραβιάζονται από την Ελλάδα, η οποία ασκεί και «τρομοκρατική δράση» εναντίον τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να τον χαιρομαστε τον αμερικανο σχιστοματη

Alexis είπε...

Είδατε καμμία από τις λεγόμενες "σοβαρές" εφημερίδες να ασχοληθεί με το θέμα, εκτός από το ... "ΘΕΜΑ"; Ακούσατε κανένα κανάλι πανελληνίου εμβέλειας να πει κα΄τι, εκτός από τον "ΤΗΛΕΑΣΤΥ", ο οποίος αναφέρεται συχνά και στο θέμα αυτό;
Οι επιλογές από πλευράς ελληνικών κυβερνήσεων έχουν γίνει. Και φυσικά δεν είναι άλλες απ' αυτές των αμερικανικών και τουρκικών. Η Ελλάδα διαλύεται "στην ψύχρα" και με την βοήθεια των "ελληνικών κυβερνήσεων".

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμενει η Ελληνικη Κυβερνηση και δεν κλεινει την γιαφκα της CIA στην Θεσσαλονικη?

Ανώνυμος είπε...

Aπέλαση: Ως απέλαση, νοείται η πράξη με την οποία ένα κυρίαρχο κράτος καλεί ή υποχρεώνει έναν ή περισσότερους αλλοδαπούς, που βρίσκονται στο έδαφός του, να εγκαταλείψουν αυτό σε βραχύτατο, συνήθως προσδιοριζόμενο, χρόνο.