Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Aστυνομία εμβολίζει με 4Χ4 ένα μοσχάρι, το άτυχο ζώο αναρρώνει καθώς μπορεί να έχει σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς...


Το μοσχάρι που χτυπήθηκε από την αστυνομία επανειλημμένα με 4x4 «τα πάει εξαιρετικά καλά» - καθώς νέα πλάνα δείχνει πώς η αγελάδα αναρρώνει στο σπίτι στη φάρμα του Surrey, ημέρες μετά από ένα φρικτό περιστατικό
 17 Ιουνίου 2024 
Μια νεαρή αγελάδα που χτυπήθηκε επανειλημμένα από ένα αστυνομικό 4x4 «τα πάει εξαιρετικά καλά», είπε σήμερα ο ιδιοκτήτης της - καθώς νέα πλάνα την έδειχναν να αναρρώνει σε μια φάρμα του Surrey .
Η 10 μηνών αγελάδα υπέστη βοσκή και μεγάλο κόψιμο στο πόδι της όταν το αστυνομικό αυτοκίνητο τη χτύπησε δύο φορές στο Feltham του Δυτικού Λονδίνου , με πλάνα να καταγράφουν το αμφιλεγόμενο περιστατικό την Παρασκευή.
Νέα πλάνα από σήμερα το πρωί δείχνει το μοσχάρι να στέκεται στη γωνία του περιβλήματός της, με ορατές βοσκές στα πόδια και στο πίσω μέρος της.
Παρά τους τραυματισμούς και το «ελαφρό κουτσό», η Beau Lucy είναι κατά τα άλλα σε «εξαιρετική κατάσταση» και αναπνέει καλά, είπαν οι ιδιοκτήτες της στο Channel 5 News.
Η νεαρή αγελάδα πετάχτηκε 30 πόδια προτού παγιδευτεί κάτω από έναν προφυλακτήρα αφού δραπέτευσε από το Staines Moor στο Surrey και κολύμπησε πέρα ​​από ένα ποτάμι.
Ο αξιωματικός που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα της πρώτης γραμμής εν αναμονή της έρευνας, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία του Σάρεϊ.


Πλάνα από σήμερα το πρωί δείχνει την Beau Lucy να βόσκει στη γωνία ενός αχυρώνα, με βοσκότοπους ορατές πάνω από τα μπροστινά της πόδια και στο πίσω μέρος της

Παρά τους τραυματισμούς και το «ελαφρό κουτσό», η Beau Lucy είναι κατά τα άλλα σε «εξαιρετική κατάσταση»

Το μοσχάρι περιθάλπεται από τη Rebecca Collins, κτηνίατρο
Λίγες στιγμές πριν χτυπηθεί η αγελάδα από περιπολικό στο Λονδίνο

Το μοσχάρι 10 μηνών υπέστη ρήξη και μεγάλο κόψιμο στο πόδι της όταν αστυνομικός 4x4 τη χτύπησε δύο φορές στο Feltham του Δυτικού Λονδίνου την Παρασκευή.
Ο αγρότης που είναι ιδιοκτήτης της Beau Lucy την περιέγραψε ως «βουρκωμένη και μελανιασμένη», καθώς κατηγόρησε την αστυνομία ότι «προσπάθησε να τη σκοτώσει».
Μιλώντας στην The Sun , ο ιδιοκτήτης της Beau Lucy, Ρομπ, είπε ότι το μοσχάρι ήταν «έντρομο και αναστατωμένο» και «φοβήθηκε χωρίς μυαλό» όταν κατάφερε να φτάσει κοντά της.
Είπε στην εφημερίδα ότι είναι «θυμωμένος, αναστατωμένος και αηδιασμένος», προσθέτοντας: «Πιστεύαμε ότι προσπαθούσαν να το σκοτώσουν».
Διαβάστε περισσότερα
Οργή όταν η αστυνομία εμβόλισε τρομοκρατημένη δραπέτη αγελάδα με το αυτοκίνητο της ομάδας της στον δρόμο του Λονδίνου


Η σύζυγός του είπε ότι οι δυνάμεις θα μπορούσαν να φέρουν έναν κτηνίατρο και να χρησιμοποιήσουν ένα ηρεμιστικό αν ανησυχούσαν.
Ο Rob είπε προηγουμένως: «Νομίζω ότι το βίντεο μιλάει από μόνο του. Ήταν αρκετά φρικτό. Η μέθοδος αντιμετώπισης της κατάστασης ήταν εσφαλμένη. Ήταν λάθος και νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που μάθαμε. Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί πολύ καλύτερα. Τα βίντεο ήταν ένα συγκλονιστικό θέαμα ».
Είπε ότι η Beau Lucy είναι «πολύ καλύτερη» και αναρρώνει καλά, αλλά πρόσθεσε: «Ο χρόνος θα δείξει γιατί δεν ξέρουμε τι εσωτερικούς τραυματισμούς μπορεί να έχει. Αλλά τρώει και αγκαλιάζεται, οπότε υπάρχει πάντα υπόσχεση όταν υπάρχει αυτό».
Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ήταν μεταξύ των επικριτών σχετικά με την «βαριά» προσέγγιση που υιοθέτησε η αστυνομία του Σάρεϊ εναντίον του φοβισμένου μοσχαριού.
Η δύναμη ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Επαγγελματικών Προτύπων της έχει ενημερωθεί και θα παραπεμφθεί οικειοθελώς στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς για περαιτέρω έρευνα.
Έχουν γίνει εκκλήσεις να απολυθούν τα «τέρατα» που χτύπησαν το μοσχάρι μετά από ένα βίντεο που έδειχνε το βοοειδές να περιφέρεται ήρεμα στο δρόμο προτού εισέλθουν αστυνομικοί που είπαν ότι έπρεπε να γκρεμίσουν το ζώο για να προστατέψουν το κοινό.


Συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν την αστυνομία να χτυπά βάναυσα τη γάμπα δύο φορές αφότου δραπέτευσε από τον περίβολό της καθώς ένα κοντινό μέλος του κοινού φωνάζει: "Γιατί το κάνεις αυτό;"
Ο κ. cleverly, ο παρουσιαστής της άγριας ζωής της τηλεόρασης Κρις Πάκαμ και η Ντέμπορα Μίντεν ήταν μεταξύ εκείνων που καταδίκασαν τις «βίαιες» ενέργειες της αστυνομίας.
Η αστυνομία του Surrey ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η αγελάδα έτρεχε ελεύθερα όλο το βράδυ σε πολλούς κεντρικούς δρόμους και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λάβαμε πολλές κλήσεις από το κοινό που ανέφεραν ότι ένα αυτοκίνητο είχε υποστεί ζημιά και έτρεχε σε μέλη του κοινού.
χτύπησαν μια αγελάδα με το αυτοκίνητο της ομάδας τους στο Staines-upon-Thames, δυτικό Λονδίνο

Ένα αστυνομικό όχημα συνελήφθη να εμβολίζει μια αγελάδα στη μέση ενός δρόμου την Παρασκευή

«Δεδομένων αυτών των αναφορών, οι αξιωματικοί ανησυχούσαν εξαιρετικά για την ασφάλεια του κοινού και για μια περίοδο μερικών ωρών προσπάθησαν να συλλάβουν με ασφάλεια μια σειρά από επιλογές για να συλλάβουν την αγελάδα.
«Δυστυχώς, αυτά ήταν ανεπιτυχή και πάρθηκε η απόφαση να σταματήσει χρησιμοποιώντας ένα αστυνομικό αυτοκίνητο. Αυτό το θέμα έχει παραπεμφθεί στο Τμήμα Επαγγελματικών Προτύπων μας. Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς έχει ενημερωθεί και θα γίνει εθελοντική παραπομπή σε εύθετο χρόνο».
Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο οδηγός της αστυνομίας που χτύπησε τρομοκρατημένο το μοσχάρι Beau Lucy με αυτοκίνητο της ομάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω αντιδράσεων

Ο Chief Insp Sam Adcock είπε: «Γνωρίζω ότι αυτό έχει προκαλέσει αγωνία και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα για την ανησυχία τους.
«Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το περιπολικό είναι μια απόφαση που ελήφθη μόνο αφού άλλες μέθοδοι για να σταματήσει την αγελάδα απέτυχαν.
«Θα γίνει έρευνα για τις ενέργειες που οδήγησαν σε αυτό, αλλά η εστίασή μας ανά πάσα στιγμή είναι στη διασφάλιση της ασφάλειας του κοινού.
«Ξέρω ότι κυκλοφορούν βίντεο με αυτό το περιστατικό, το οποίο το κοινό μπορεί να βρει ανησυχητικό. Θα παρακαλούσα αυτά τα βίντεο να σταλούν απευθείας σε εμάς για να βοηθήσουμε στην έρευνά μας».
Στους επικριτές περιλαμβάνεται ο κ. Packham, ο οποίος έγραψε στο X, πρώην Twitter: «Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω με αυτό. Αλλά είναι σίγουρα παράνομο και πρέπει να ερευνηθεί και να διωχθεί. Τι είδους τέρας κρύβει ένα μοσχάρι; Εις διπλούν?'
Ο κ.cleverly ζήτησε επίσης μια «πλήρη, επείγουσα εξήγηση» για το γιατί οι αστυνομικοί φάνηκαν να χρησιμοποιούν ένα περιπολικό για να χτυπήσουν μια αγελάδα που δραπέτευσε, λέγοντας πώς η αστυνομική ενέργεια φαινόταν «άδικα βαριά ».Υπεύθυνος εκστρατείας επικρίνει την αστυνομία που εμβολίζει αγελάδα ως τη «χειρότερη» περίπτωση κακοποίησης των ζώων
Η RSPCA περιέγραψε το βίντεο ως «αναστατωτικό και ανησυχητικό» και είπε ότι η ενέργεια της αστυνομίας «φαίνεται δυσανάλογη με την κατάσταση».
Η δικαστής του Dragons' Den, η κυρία Meaden, πήγε επίσης στο X για να εκφράσει την έκπληξή της για το περιστατικό, γράφοντας: «Jeez… αυτό είναι ένα φοβισμένο, ζωντανό πλάσμα που αναπνέει και η @SurreyPolice δείχνει τόσο μικρή συμπόνια που αποφασίζουν να το εμβολίσουν με ένα όχημα. η μόνη τους επιλογή....έλα!!
Διαβάστε περισσότερα
Φρικιαστική στιγμή η αστυνομία εμβόλισε δραπέτη αγελάδα με περιπολικό δύο φορές στην οδό Surrey

«Ξέρω ότι δεν είναι όλα Αστυνομία, αλλά σοβαρά… αυτό πρέπει πραγματικά να έχει σοβαρές συνέπειες».
Ένας εκπρόσωπος της RSPCA είπε: «Αυτό είναι αναστατωτικό και ανησυχητικό βίντεο.
«Μόλις ενημερωθήκαμε, επικοινωνήσαμε επειγόντως με την αστυνομία για να διαπιστωθεί το ιστορικό και να μάθουμε τι συνέβη στο μοσχάρι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ακούσουμε ότι το μοσχάρι επέζησε και λαμβάνει κτηνίατρο.
«Η αστυνομία του Surrey έχει παραπεμφθεί στο δικό της τμήμα επαγγελματικών προτύπων και στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς. Το υποστηρίζουμε καθώς η δράση φαίνεται δυσανάλογη με την κατάσταση.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε σε όποιες έρευνες πραγματοποιηθούν. Όλα τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλα τα ζώα ».
Εκπρόσωπος της IOPC είπε: «Έχουμε ειδοποιηθεί από την αστυνομία του Surrey για αυτό το περιστατικό και ότι θα γίνει παραπομπή σε εύθετο χρόνο.
«Όταν το λάβουμε, θα διενεργήσουμε αξιολόγηση για να προσδιορίσουμε ποιες περαιτέρω ενέργειες απαιτούνται από εμάς».
Σε μια προηγούμενη δήλωση που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία του Σάρεϊ είπε ότι το ζώο «ταράχτηκε όλο και περισσότερο» ενώ μεταφερόταν σε ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: