Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Εγκατέστησε έναν τεράστιο πύθωνα στη στέγη του προαστιακού της σπιτιού, για να αντιμετωπίσει την εισβολή αρουραίων. Ελεγκτής παρασίτων συνέλεξε πανικόβλητος το παλιό "πουκάμισο" του πύθωνα.

Αυστραλία, ιδιοκτήτρια ενός προαστιακού σπιτιού στο μακρινό North Queensland, έβαλε έναν τεράστιο πύθωνα στη στέγη της, για να
εξαφανίζει τους αρουραίους εισβολείς.

Υπηρεσία ελέγχου παρασίτων επισκέφθηκε την κατοικία και με έκπληξη αντίκρισε ένα παλιό δέρμα (πουκάμισο) του εξάμετρου πύθωνα, που είχε ρίξει σε μια κοιλότητα, στο υπνοδωμάτιο.
Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κ. Yvonne Cunningham ονόμασε τον πύθωνα Monty, μάλιστα του παραχώρησε ένα εφεδρικό υπνοδωμάτιο της κατοικίας της, για να ζευγαρώνει -με τη σύντροφο του Monica- και να αποκτούν απογόνους.
Ο Monty έζησε μια ονειρεμένη ζωή πάνω στη στέγη, όπου τρεφόταν με τους ατέλειωτους "white-tailed" αρουραίους  για πάνω από 40 χρόνια.
Πριν από 30 χρόνια κατάφερε να βρει τη σύντροφο της ζωής του, που την έλεγαν Monica.
Η Monica εμφανιζόταν συχνά πάνω σε ένα ράφι του εφεδρικού υπνοδωματίου, κουλουριασμένη πάνω στα αυγά της.
Ο Monty παρουσιάστηκε για τελευταία φορά το 2015, ξαπλωμένος κατά μήκος της υδρορροής της χαλύβδινης οροφής στο Innisfail, νότια του Cairns.
Ο ελεγκτής παρασίτων Scott Davis, ιδιοκτήτης της εταιρείας Amalgamated Pest Control, σοκαρίστηκε όταν βρήκε το δέρμα του τεράστιου πύθωνα, ριγμένο μέσα σε μια τρύπα στο εφεδρικό υπνοδωμάτιο.
Αλλά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κ.Cunningham δεν έδειξε καμιά έκπληξη. Πριν από 40 χρόνια βρήκε τον Monty στο κοτέτσι της και σκέφτηκε ότι θα ήταν τέλεια ευκαιρία, να έχει έναν τρόπο μόνιμης αντιμετώπισης της εισβολής αρουραίων, στη στέγη της.
Κατάγεται από μια επαρχία και δεν είχε κανέναν δισταγμό, να φιλοξενεί στην ιδιοκτησία της το τεράστιο φίδι.   Άλλωστε τα φίδια δεν τους  ενόχλησαν ποτέ, δεν έμπαιναν μέσα στο σπίτι, αλλά αρκούνταν -για την αναπαραγωγή τους- μόνο στο εφεδρικό υπνοδωμάτιο, που τους παραχώρησε.
όπως λέει, από τότε που ο Monty εγκαταστάθηκε στη στέγη, δεν αντιμετώπισαν ποτέ άλλη εισβολή αρουραίων.
 Η κ.Cunningham είναι τώρα ιδιοκτήτρια του φυτώριου "Violet and Lace Nursery" στο Innisfail και γνωρίζει καλά, πως να ζει μέσα στη φύση.
Ο ελεγκτής παρασίτων που επισκέφτηκε την ιδιοκτησία της, είπε ότι πήρε το φόβο της ζωής του, όταν βρήκε το τεράστιο παλιό δέρμα (πουκάμισο) του Monty, στα 15 χρόνια της εργασιακής του ζωής, δεν αντιμετώπισε ποτέ ξανά τέτοια έκπληξη.
πηγή 23-10-18
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6305245/Six-metre-python-skin-discovered-owner-admits-slithering-beast-decades-ago-care-rats.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: