Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Χρειαζόμαστε μόνο το ένα τρίτο του δευτερολέπτου, για να "ερωτευθούμε" Η ελκυστικότητα στην εμφάνιση, ανοίγει πόρτες στην καθημερινή ζωή, λένε οι νευροεπιστήμονες. Εξελιχθήκαμε για να εντοπίζουμε γρήγορα την ελκυστικότητα, ταχύτερα από ένα ανοιγόκλεισμα του ματιού!

 Η αγάπη αρχικά αναβοσβήνει!
Νομίζαμε ότι χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για να ερωτευθούμε, αλλά νέα έρευνα ανακαλύπτει ότι χρειάζεται λιγότερο από το ένα τρίτο του δευτερολέπτου - ταχύτερα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού-  για να εκτιμήσουμε την "ελκυστικότητα" ενός πιθανού συντρόφου.
Θεωρείται ότι έχουμε εξελιχθεί για να εντοπίζουμε γρήγορα την ελκυστικότητα, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να επιλέξουμε έναν κατάλληλο σύντροφο, με καλή εμφάνιση που συνδέεται με την υψηλότερη νοημοσύνη και την καλύτερη υγεία.
Μια ομάδα ψυχολόγων, με επικεφαλής τον Καθηγητή Claus-Christian Carbon στο Πανεπιστήμιο του Bamberg στη Γερμανία, παρακολούθησε την εγκεφαλική δραστηριότητα 25 προπτυχιακών φοιτητών, καθώς είδαν 100 πορτρέτα και κατέγραψαν το φύλο τους και αν ήταν ελκυστικά.
Ο καθηγητής Carbon δήλωσε ότι η ταχύτητα με την οποία γίνονται εκτιμήσεις όταν έχει καθοριστεί το φύλο κάποιου, δείχνει ότι οι άνθρωποι «καθοδηγούνται έντονα από τα στερεότυπα των φύλων» για αυτό που θεωρείται ελκυστικό.
«Αν και μπορεί να θεωρηθεί άκρως άδικο, η ελκυστικότητα του προσώπου ανοίγει πόρτες, στην καθημερινή ζωή», προσθέτει.
«Οι ελκυστικοί ενήλικες θεωρούνται πιο έξυπνοι και οι φυσικά ελκυστικοί άνθρωποι συνολικά δείχνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και την ευτυχία».
Η έρευνα της ομάδας, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuroscience Letters.
(εντοπίζουμε το φύλο κάποιου σε 244 χιλιοστά του δευτερολέπτου και μετά εκτιμούμε την ελκυστικότητά του σε μόλις 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου.)
πηγή 23-9-18
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6197557/Falling-love-takes-just-second.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: