Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Εκπαιδευτική πρακτική για συμμόρφωση μαθητή στην Κίνα


Κίνα, 11χρονος μαθητής τιμωρήθηκε βάναυσα από το δάσκαλό του, γιατί απέτυχε να απαντήσει σωστά σε μια ερώτηση μαθηματικών.
Ο δάσκαλος χτύπησε τον μαθητή Xiao Yong με καλώδιο τροφοδοσίας (ρεύματος) και του άφησε δεκάδες αιματηρά σημάδια στην πλάτη και στα πόδια του, γιατί δεν κατάφερε να λύσει ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα.
Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής μαθηματικών, με το επώνυμο Yue, απολύθηκε από το σχολείο Xianglu Village Central Primary School στην πόλη Shiyan, της επαρχίας Hubei στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με ένα Weibo post από το People's Daily Online.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Xiao Yong ζητήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα που ήταν γραμμένο στον μαυροπίνακα της τάξης. Ο μαθητής επιλέχτηκε γιατί είχε τη χειρότερη βαθμολογία σε προηγούμενη εξέταση.
όταν απέτυχε να απαντήσει στο ερώτημα, ο 50χρονος δάσκαλος του εξοργίστηκε, τον χτύπησε άγρια με το καλώδιο  και τον έκανε να ουρλιάζει από πόνο,
μπροστά σε όλη την τάξη.
Μετά ο μικρός Xiao Yong επέστρεψε από το σχολείο στο σπίτι,  αλλά, δεν τόλμησε να μιλήσει
στους παππούδες του - με τους οποίους ζει -  για τα όσα υπέστη. 
Ωστόσο, ένα από τα ξαδέλφια του Xiao Yong, ανακάλυψε τα σημάδια του ξυλοδαρμού, όταν εκείνος παραπονέθηκε για πόνους στο σώμα του.
Η οικογένειά του συγκλονισμένη από τα κόκκινα σημάδια στην πλάτη, στα πόδια και στα χέρια του παιδιού, απαίτησε να μάθει την αλήθεια.
Ο Xiao Yong μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για τρεις μέρες.
Ο δάσκαλος ζήτησε συγνώμη από το μαθητή και την οικογένειά του
Εκπρόσωπος από το σχολείο, δικαιολόγησε το δάσκαλο γιατί είχε οικογενειακά προβλήματα.
Ο μαθητής αναρρώνει από τα τραύματά του.
πηγή 21-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3652639/Chinese-pupil-11-brutally-whipped-teacher-POWER-CABLE-failing-solve-maths-problem.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: