Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Κυνηγοί ρίχνουν νεογέννητα αλεπουδάκια στα κυνηγόσκυλα τους, για να τα εκπαιδεύουν να σκοτώνουν αλεπούδες, στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ηνωμένο Βασίλειο, περιοχή Wormelow, Herefordshire, σκληρό βίντεο δείχνει έναν South Herefordshire κυνηγό να αρπάζει δυο νεογέννητα αλεπουδάκια από το σβέρκο και να τα ρίχνει στα κλουβιά με τα κυνηγόσκυλα του, για να τα εκπαιδεύσει να θηρεύουν και να σκοτώνουν αλεπούδες. Ανατριχιαστικές εικόνες που αποτυπώθηκαν με κρυφές κάμερες δείχνουν ότι στη συνέχεια, τα άψυχα ξεκοιλιασμένα σώματα των νεογέννητων αλεπούδων, πετιούνται στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο υπόστεγο με τα κυνηγόσκυλα.
το βίντεο γυρίστηκε στις 27 Μαϊου του τρέχοντος έτους από την ομάδα "The Hunt Investigation Team" που έβγαλε τα άψυχα αλεπουδάκια από τον κάδο και τα παρουσίασε σαν αποδεικτικά στοιχεία της αποτρόπαιης αυτής πρακτικής. Πρόκειται για μια πρακτική θανάτωσης νεαρών αλεπούδων που είναι γνωστή ως «cubbing»
Η ομάδα έρευνας "The Hunt Investigation Team" και ο Σύνδεσμος ενάντια στα βάρβαρα αθλήματα "League Against Cruel Sports"  αναφέρουν ότι,  όλο και περισσότερο εντείνεται η ανησυχία, για τις δραστηριότητες, που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν το παράνομο κυνήγι.

Η αστυνομία West Mercia Police συνέλαβε δύο άνδρες και μια γυναίκα με την κατηγορία της σκληρότητας στα ζώα, ενώ εξακολουθεί να ερευνά το βίντεο.
Τα συγκλονιστικά πλάνα του βίντεο, αναδεικνύουν την προσπάθεια των κυνηγών να εκπαιδεύουν με νεογέννητα αλεπουδάκια τα σκυλιά τους, για να σκοτώνουν.

Ανατριχιαστικός είναι επίσης ο ήχος από το ουρλιαχτό των σκύλων, που ακούγεται όταν ο κυνηγός μπαίνει ξανά στα καταλύμματα των κυνηγόσκυλων, για να πάρει τα νεκρά κομματιασμένα αλεπουδάκια και να τα πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.

Εκπρόσωπος της ομάδας "Hunt Investigations Team" είπε ότι "οι σκύλοι δεν σκοτώνουν από φυσικό ένστικτο αλεπούδες, πρέπει να εκπαιδεύονται για να αναγνωρίζουν τις αλεπούδες ως θήραμα όχι μόνο για να τις κυνηγούν αλλά και για να τις σκοτώνουν"
"τα αλεπουδάκια ρίχτηκαν πραγματικά στα κυνηγόσκυλα, γιατί μετά βρήκαμε τα πτώματά τους, ξεκοιλιασμένα και με πολλαπλά τραύματα από δάγκωμα"
"η αίσθησή μας είναι ότι ταϊστηκαν ζωντανά στα κυνηγόσκυλα"

Οι "The Masters of Foxhounds Association " είπαν ότι  θα διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα με επικεφαλής τον πρώην δικαστή εφετείου "former Court of Appeal judge" Sir John Chadwick για συμπεριφορά που υποδηλώνει παραβίαση των κανόνων του σωματείου.

Δεδομένου ότι η απαγόρευση θήρας αλεπούδων με κυνηγόσκυλα, τέθηκε σε ισχύ το 2005, τα κυνηγόσκυλα είναι λιγότερο πιθανό, να αντιμετωπίζουν τις αλεπούδες σκόπιμα σαν θήραμα.
Ωστόσο δεν απαγορεύεται να τις σκοτώνουν ακούσια και μερικοί κυνηγοί σκόπιμα στήνουν καταστάσεις, όπου σκοτώνονται αλεπούδες.

Ο Eduardo Goncalves, διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου "League Against Cruel Sports", , δήλωσε: «Τα κυνηγόσκυλα δεν σκοτώνουν από φυσικό ένστικτο τις αλεπούδες οπότε θα πρέπει να διδάσκονται για να το κάνουν και αυτό το υλικό του βίνετο εκθέτει τις ανατριχιαστικές μεθόδους εκπαίδευσης για το κυνήγι στο Ηνωμένο Βασίλειο"

Ο Tim Bonner (Countryside Alliance chief executive) είπε ότι "αν αποδειχτούν οι ισχυρισμοί οι δραστηριότητες που εμφανίζονται στο βίντεο δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο κυνηγετικό άθλημαι"
Το βίντεο δεν περιλαμβάνει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το κυνήγι στο South Herefordshire εμπλέκεται σε παράνομη λαθροθηρία, όπως ορίζεται στην "2004 Hunting Act".
πηγή 23-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3656090/Shocking-moment-two-fox-cubs-grabbed-scruff-necks-huntsman-killed-pack-baying-hounds.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: