Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Ντοκιμαντέρ για τη σέκτα «The Family» στη Μελβούρνη, παράνομες υιοθεσίες και πρακτικές μύησης στη λατρείαΑυστραλία, Μελβούρνη,   το ντοκιμαντέρ «The Family» κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης   (Melbourne International Film Festival από 28-7-16 έως 14-8-16) το ερχόμενο Σάββατο.
Το ντοκιμαντέρ «The Family» αφορά τη σέκτα που δημιουργήθηκε από τη δασκάλα της γιόγκα, Anne Hamilton-Byrne, στα μέσα της δεκαετίας του΄60 και διερευνά τα κυκλώματα  που χρησιμοποίησε  για να πάρει τα παιδιά που μεγάλωναν σε πλήρη απομόνωση, στην έδρα της σέκτας, στους λόφους έξω από τη Μελβούρνη.
Ενεργά μέλη της σέκτας που εξακολουθούν να ζουν στη Βικτώρια, την περιγράφουν ως  'sinister and beautiful' και τη ζωή τους εκεί, σαν παραμύθι των αδελφών Γκριμ.

Η σέκτα «The Family» — επίσης γνωστή ως « the Santiniketan Park Association » και  «the Great White Brotherhood »— έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο το 1987, όταν η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (μαζί με την κοινωνική υπηρεσία και την αστυνομία της πολιτείας της Βικτόρια) εισέβαλε στο  οίκημα Kai Lama  της σέκτας, στην αγροτική ιδιοκτησία της ανάμεσα στο Eildon και στο όρος Dandenong και  πήρε την επιμέλεια έξι υιοθετημένων παιδιών (placed children in the care of Community Services Victoria), που μεγάλωναν σε πλήρη απομόνωση.
Συνολικά 14 παιδιά, τα περισσότερα υιοθετημένα ζούσαν εκεί και πίστευαν ότι ήταν βιολογικά παιδιά της  Anne Hamilton-Byrne και του αποθανόντα συζύγου της
Bill.
Μερικά ήταν φυσικά παιδιά μελών της σέκτας, αλλά τα περισσότερα αποκτήθηκαν με παράτυπες υιοθεσίες και ψεύτικα πιστοποιητικά. Τα παιδιά θεωρούσαν τα άλλα μέλη της σέκτας ως θείους και θείες. Όλα είχαν το επίθετο Hamilton-Byrne, ήταν ντυμένα πανομοιότυπα και τα μαλλιά τους ήταν βαμμένα ξανθά (χαρακτηριστικά human cloning)  δεν είχαν πρόσβαση στον έξω κόσμο, υποβάλλονταν σε μια ιδιαίτερη πειθαρχία που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και στέρηση τροφής.
Στα παιδιά αυτά  χορηγούσαν ψυχιατρικά φάρμακα (Anatensol, Diazepam, Haloperidol, Largactil, Mogadon, Serepax, Stelazine, Tegretol or Tofranil) ενώ για το πέρασμα τους στην εφηβεία,  γινόταν μια διαδικασία μύησης με χορήγηση παραισθησιογόνου ναρκωτικού  
LSD (υπό την επήρεια του φαρμάκου το παιδί έμενε μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και το επισκέπτονταν, μόνο η Hamilton-Byrne ή ένας από τους ψυχιάτρους της ομάδας)

Η Anne Hamilton-Byrne θεωρούνταν από τη σέκτα ως μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού (ο Χριστός όπως και ο Βούδας και ο Κρίσνα θεωρούνταν μεγάλοι δάσκαλοι, φωτισμένα όντα που κατέβηκαν στη γη για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα)
Η υιοθετημένη κόρη Sarah Hamilton-Byrne που αποστάτησε από την ομάδα,  περιέγραψε τις πεποιθήσεις της ως συνονθύλευμα του Χριστιανισμού και του Ανατολικού μυστικισμού.

Κάποια από τα παιδιά ανέφεραν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά [αναγκάζονταν να κάνουν γιόγκα και μυούνταν σε πρακτικές γνωστές ως “
flirty fishing ( where female devotees were encouraged to lure new members with sex)]

από το 1964, ο Raynor Johnson, βασικό μέλος  της σέκτας, φιλοξενούσε την Anne Hamilton-Byrne στο  Santiniketan (στο σπίτι του στο  Ferny Creek στην περιοχή Dandenong Ranges στα ανατολικά προάστια της Μελβούρνης) για τις τακτικές συναντήσεις (εβδομαδιαίες ομιλίες) της θρησκευτικής και φιλοσοφικής ομάδας.
 Η ταινία διερευνά την εμβέλεια της σέκτας (ο Raynor Johnson βοήθησε την Anne στην πρόσληψη γιατρών και δικηγόρων, που εργάστηκαν για την ομάδα) στην οποία προσλαμβάνονταν μόνο πλούσια άτομα, με καλό κοινωνικό status και χρήσιμες δεξιότητες.

Το ιατρικό προσωπικό  (πολλοί νοσηλευτές)  και οι δικηγόροι κατέστησαν εύκολο για τη λατρεία, να πάρει τα μωρά από ανύπαντρες γυναίκες, που πιέστηκαν για να υπογράψουν και να παραδώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Τα υπόλοιπα παιδιά προέρχονταν από ανεπιθύμητες γέννες, μελών της ομάδας.
Ο
Ben Shenton παραδόθηκε στη λατρεία για να ανατραφεί από την χαρισματική "μητέρα"
Το 2013 περιέγραψε  (στο
ABC) το πατρικό του σπίτι ως ίδρυμα  όπου τα παιδιά  «εκπαιδεύονταν»,  αναγκάζονταν να κάνουν γιόγκα (Hatha Yoga), και να ζουν με λιτότητα και ελάχιστη τροφή.
Η
Anne Hamilton-Byrne απέκτησε 14 βρέφη και μικρά παιδιά  στα έτη μεταξύ 1968 και 1975. Μετά την επιδρομή του 1987 η Anne και ο σύζυγός της William παρέμειναν έξω από την Αυστραλία,  για τα επόμενα έξη χρόνια (το 1993 συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και εκδόθηκαν στην Αυστραλία)
Από τον Ιούλιο του 2013 η Anne (σήμερα είναι 80 ετών ) ζει με άνοια σε γηροκομείο της Μελβούρνης.
Στο εσωτερικό της σέκτας υπάρχει μια πάλη εξουσίας, για τη διαδοχή της
Anne, περίπου 20 έως 30 μέλη της εξακολουθούν να ζουν στη Μελβούρνη.
(αναφέρεται επίσης μια νομική διαμάχη για την έδρα της σέκτας στο όρος Dandenong, η αξία της οποίας εκτιμάται στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια)
Πηγή 24-7-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: