Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Σκύλοι δηλητηριάζονται από πεταμένες ναρκωτικές ουσίες σε πάρκο της Αγγλίας

Ηνωμένο Βασίλειο, βόρεια Αγγλία, κομητεία Humberside. Στο πάρκο East Park στο Hull, πετιούνται παράνομες ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη κλπ) με αποτέλεσμα να δηλητηριάζονται κατοικίδια ζώα συντροφιάς. Στη διάρκεια της βόλτας τους, τα τετράποδα οσφραίνονται και περιεργάζονται τις πεταμένες επικίνδυνες ουσίες, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η 54χρονη ιδιοκτήτρια σκύλου Kath Hope, βιντεοσκόπησε την κατάσταση του 7 μηνών λαμπραντόρ της Max, όταν αρρώστησε από την πρόσληψη κάναβης, που ήταν πεταμένη στο γρασίδι του πάρκου.
Στη συνέχεια, δημοσίευσε το βιντεοκλίπ στο facebook, όπου το είδαν πάνω από 120.000 φορές και κοινοποιήθηκε από 5.000 άτομα.
όπως αναφέρει η " Hull Daily Mail" το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, υπάρχουν και άλλα παρόμοια κρούσματα και είναι αναγκαίο να καθαριστεί το πάρκο και να διασφαλιστεί ότι, οι χρήστες δεν αφήνουν πίσω τους οποιαδήποτε σκουπίδια ή ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς. Θα μπορούσε να προσβληθεί ένα παιδί, την επόμενη φορά.

Ο μικρούλης Max (golden Labrador) δηλητηριάστηκε μετά την κατάποση των φαρμάκων στο χώρο, όπου έκανε περίπατο.Η ιδιοκτήτριά του παρατήρησε την τρομακτική του αλλαγή, ήταν φοβισμένος, οι κόρες των ματιών του διεσταλμένες, προσπαθούσε να φύγει μακριά, και είχε ακράτεια ούρων.
Μετά τη βιντεοσκόπηση, ο Max σωριάστηκε στο κάθισμα και αμέσως μεταφέρθηκε στο Chestnut House Veterinary Centre. Αφού τον κράτησαν για ώρες με ορό, το ζώο παρουσίασε ανάκαμψη, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση γιατί μπορεί να έπαθε ζημιά στο συκώτι.

Φιλόζωοι επικοινώνησαν για να αναφέρουν τη δική τους παρόμοια περιπέτεια.
Η κ.Sevledo Tasar διηγήθηκε ότι και το δικό της Golden Retriever με το όνομα Daisy, αρρώστησε πριν λίγες βδομάδες. Η Daisy φαινόταν απόμακρη και έμοιαζε σαν να ήταν μεθυσμένη, τα μάτια της στριφογύριζαν και ήταν πολύ τρομακτικό.
ο κτηνίατρος -έκτακτης ανάγκης- την κράτησε με ορό για δυο μέρες και είπε ότι πιθανόν να έφαγε κάναβη.

Το τοπικό συμβούλιο πρέπει να αναλάβει γρήγορα δράση, ίσως πρέπει να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευμένα σκυλιά 
-για να εντοπίζουν επιβλαβή απορρίμματα -
Ο Terry Geraghty (Hull's Culture and Leisure councillor) δήλωσε ότι, γίνονται κάποιες προσπάθειες με αύξηση των περιπολιών στο πάρκο και  υπάρχει έκθεση για ορισμένες "δραστηριότητες"
Η ομάδα "antisocial behaviour team" εργάζεται επίσης για αυτό το πρόβλημα. Οι άνθρωποι που προκαλούν προβλήματα είναι γνωστοί αλλά χρειάζεται 100% απόδειξη για αυτή την πράξη (απόρριψη ναρκωτικής ουσίας πάνω στο γρασίδι του πάρκου)  Ο διαχειριστής του πάρκου έχει επίσης πλήρη ενημέρωση και παρακολουθεί τι συμβαίνει.
Κάποια άτομα χρειάζονται και άλλα στοιχεία, για να πειστούν ότι τα σκυλιά δηλητηριάζονται από τις ναρκωτικές ουσίες.
πηγη 21-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3652281/His-eyes-wide-saucers-Stoned-Labrador-puppy-lucky-alive-gobbling-cannabis-daily-walk.html

 
Δεν υπάρχουν σχόλια: