Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν για ρουμπίνια σε απομακρυσμένο χωριό της Κίνας

Κίνα.   Το απομακρυσμένο χωριό Houzhang στο Jinhua,στην επαρχία Zhejiang ανατολικά της Κίνας, κατακλύζεται από χιλιάδες κυνηγούς θησαυρών, μετά την ανακάλυψη εκεί (σε γεωργική γη στις 17-6-16) ενός ρουμπινιού  που πουλήθηκε πάνω από 50.000 γιουάν (£ 5.151).

Χιλιάδες άνθρωποι -ανεξάρτητα από ηλικία και φύλο που έρχονται μάλιστα από μακριά- σπεύδουν καθημερινά στο χωριό για να βρουν το δικό τους χαμένο θησαυρό. Σκάβουν μέρα- νύχτα για να ανακαλύψουν τον δικό τους πολύτιμο λίθο.
Ο Pan Xihao, ένας από τους κυνηγούς θησαυρών είπε: «Υπάρχουν στα αλήθεια κόκκινες πέτρες στην πλαγιά του βουνού, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρές.»

Σύμφωνα με τους ντόπιους χωρικούς, οι "λαμπερές πέτρες" υπάρχουν ανέκαθεν (εμφανίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα)  στο πίσω μέρος του βουνού.
Πριν από 40 χρόνια, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων επισκέφτηκε για γεωλογική εξερεύνηση την περιοχή, χωρίς να καταλήξει σε κάτι οριστικό.

Εντελώς απροσδόκητα, πολλοί άνθρωποι "κυνηγοί θησαυρού" κατέκλυσαν το χωριό και η δραστηριότητά τους (σκάβουν μέρα-νύχτα) επηρεάζει πλέον την καθημερινή ζωή των κατοίκων.
Ο Pan Yuwen, ένας τοπικός αγρότης καλλιεργητής τσαγιού λέει ότι "τα πλήθη ανθρώπων που έρχονται καθημερινά στην περιοχή, αποτελούν μεγάλη απειλή για τις τοπικές φυτείες τσαγιού, ειδικά με τα αυτοκίνητα και τα σκαπτικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν."

Οι δημοσιογράφοι που έκαναν έρευνα, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πολλές κόκκινες πέτρες στο Houzhang, αλλά έχουν μικρό μέγεθος και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η καθαρότητά τους.
Μερικές από τις πέτρες στο μέγεθος του νυχιού ενός μικρού δακτύλου, αγοράστηκαν αμέσως από μια γυναίκα για 400 γιουάν.
Ανεξάρτητα από την αξία αυτών των ρουμπινιών, θα πρέπει να υποστηριχτεί η ορθολογική και πολιτισμένη δραστηριότητα, για την ανακάλυψη του θησαυρού.

πηγές  21-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3652058/Dig-Remote-village-swamped-thousands-treasure-hunters-locals-claimed-rubies-farm-land.html

http://en.people.cn/n3/2016/0621/c90000-9075323-5.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: