Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Θαλάσσια τέρατα εμφανίζονται στις ακτές της Αυστραλίας


Ερασιτέχνης ψαράς στην Αυστραλία ψάρεψε ένα περίεργο ψάρι με τέσσερα μάτια, στην περιοχή Darwin's Buffalo Creek.
Ο Simon Merefield απευθύνθηκε στα social media, για να προσδιορίσει το πλάσμα και να διαλευκάνει το μυστήριο.
Οι ειδικοί συζητούν για να καταλήξουν σε ποιο είδος ανήκει αυτό το πλάσμα.
Το περίεργο ψάρι έφερε σε αμηχανία τους επιστήμονες, μετά την αλίευσή του από τον ερασιτέχνη ψαρά στη Βόρεια Επικράτεια.
Το αλλόκοτο δείγμα ψαριού, που έχει ένα ζευγάρι μάτια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του, αλλά επίσης διαθέτει ακόμα ένα ζευγάρι μάτια στα πλευρά του, έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το "Blinky" το ραδιενεργό ψάρι, από τους Simpsons.
Ο κ Merefield έγραψε στο Facebook "οφείλω να ομολογήσω ότι τα μάτια του μοιάζουν με τα ρουθούνια του, σε αυτή τη φωτογραφία, αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι μάτια ... άλλωστε, μας έκλεισε το μάτι!"
Ορισμένοι σχολιαστές αναρωτιούνται αν το ψάρι  ανέπτυξε ψευδή μάτια για να το βοηθήσουν να πιάσει το θήραμα, ενώ άλλοι πρότειναν ότι το ψάρι έχει παραμορφωθεί.
Σύμφωνα με το NTNews, η φωτογραφία έχει διχάσει τους ειδικούς, με κάποιους να δηλώνουν ότι είναι ένα pufferfish και άλλους να υποστηρίζουν ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό...
όπως έγραψε εκπρόσωπος από το Τμήμα Αλιείας (NT Government Fisheries Department) "είναι ένα pufferfish της οικογένειας tetradontid"
Αλλά ο Alex Patsalides (Fishing and Outdoor World's) διαφώνησε και είπε «το Pufferfish δεν μοιάζει με αυτό, και τα χρώματα είναι λίγο πιο φωτεινά σε ένα pufferfish. Είναι συνήθως όλο λευκό στο κάτω μέρος, με κίτρινο στο πρόσωπο, μπορεί να πρόκειται για toadfish (σαν πεσκανδρίτσα)- ή ακόμη μπορεί να είναι "monkey fish"

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μυστηριώδες πλάσμα εμφανίζεται στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας.
Νωρίτερα φέτος, ένα τρομακτικό πλάσμα που ζούσε στα βάθη της θάλασσας,  με δεκάδες - σαν βελόνες- δόντια,  βγήκε στην ξηρά στη Βικτώρια.
Την ίδια εβδομάδα, ένα άλλο τρομακτικό πλάσμα που έμοιαζε με διασταύρωση ανάμεσα σε ένα κροκόδειλο και ένα δελφίνι,  ξεβράστηκε στη λίμνη Macquarie,στη Νέα Νότια Ουαλία.

πηγή 22-8-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3746656/A-bizarre-four-eyed-radioactive-creature-baffles-experts-reeled-fisherman-Australia.html


 http://www.dailymail.co.uk/news/article-3455680/Strange-bug-eyed-beast-dozens-needle-like-teeth-drool-coming-mouth-pulled-deep-sea-it.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: