Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΛΕΥΚΟΣ ΚΥΚΝΟΣ εναντίον ΣΚΥΛΟΥ ΤΕΡΙΕ
Ηνωμένο Βασίλειο, περιοχή Leicestershire, στο πάρκο Watermead, ένα ζευγάρι κύκνων, για να προστατέψει τους νεοσσούς του, επιτέθηκε σε ένα σκυλάκι τεριέ.  Το ασπρόμαυρο τεριέ βούτηξε στη λίμνη και κολυμπούσε χαρούμενα, όταν βρέθηκε πολύ κοντά σε μια μαμά κύκνο, που του επιτέθηκε, για να προστατέψει τα οκτώ μικρά κυκνάκια της.
Η μαμά κύκνος χτύπησε θυμωμένα με τις φτερούγες της το μικροκαμωμένο τεριέ και σφύριζε απειλητικά.
Το σκυλάκι προσπάθησε να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού, αλλά γρήγορα έφτασε κοντά του και ο μπαμπάς κύκνος, που επίσης του επιτέθηκε. 
Οι τεράστιοι ευερέθιστοι κύκνοι, προσπάθησαν να βυθίσουν το σκύλο μέσα στη λίμνη.
Τη δραματική στιγμή φωτογράφισε ο 46χρονος Simon Davoss, από το Thurmaston, που βρισκόταν εκεί, μαζί με τον 66χρονο  φίλο του Paul Budd.
Το σκυλάκι σώθηκε από θαύμα, κατάφερε να ξεφύγει και να κολυμπήσει μέχρι την όχθη της λίμνης, αφού όμως δάγκωσε στη φτερούγα τον αρσενικό κύκνο.
Τα δυνατά πουλιά θα μπορούσαν να βυθίσουν το σκυλάκι μέσα στο νερό -όταν ζευγαρώνουν βουλιάζουν το έτερον ήμισυ μέσα στο νερό και επομένως έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν-   ή να το πιάσουν από το λαιμό.
Ευτυχώς η μάχη τελείωσε χωρίς θύματα, η μαμά κύκνος οδήγησε τα οκτώ μικρά της σε πιο ήσυχα και ασφαλή ύδατα κολύμβησης, ενώ το σκυλάκι κατάφερε να ξεφύγει και να φθάσει σώο, μέχρι την όχθη της λίμνης.
πηγή 3-6-15

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: