Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

το Ισλαμικό κράτος μπορεί να καταστεί παγκόσμια απειλή3-6-15  ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Τζον Αλεν, απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έχει αναλάβει την οικοδόμηση του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε από το Κατάρ ότι το Ισλαμικό κράτος μπορεί να καταστεί παγκόσμια απειλή
Συγκεκριμένα, ο στρατηγός ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη της εξτρεμιστικής οργάνωσης έχει παγκόσμιες επιπτώσεις και εάν οι μαχητές της παραμείνουν ανεξέλεγκτοι μπορεί να "σπείρουν τον όλεθρο στην πρόοδο της ανθρωπότητας".
πηγή 3-6-15

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι κατήγγειλε την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και την έλλειψη υποστήριξης της χώρας του, η οποία αντιμετωπίζει την προέλαση των δυνάμεων των τζιχαντιστών.
«Πιστεύω ότι πρόκειται για αποτυχία της διεθνούς κοινότητας. Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη προς το Ιράκ, υπάρχουν πολλά λόγια, αλλά λίγα έργα επί του πεδίου», κατήγγειλε ο Ιρακινός πρωθυπουργός στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο πριν από την έναρξη διάσκεψης του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στη γαλλική πρωτεύουσα.
πηγή 2-6-15

στις φωτογραφίες (Δεκέμβριο του 2014) Τζιχαντιστές της ISIS στο Ιράκ,  εκτοξεύουν ζωντανούς δηλητηριώδεις σκορπιούς με εκρηκτικούς μηχανισμούς.
επίθεση στην ιρακινή πόλη Kobane στα μέσα Σεπτεμβρίου
σύμφωνα με τον Hamish de Bretton-Gordon, -  of Avon Protection Systems –πρώην επικεφαλή των χημικών και βιολογικών όπλων του ΝΑΤΟ, οι Τζιχαντιστές εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο εναντίον πόλεων και χωριών για να τρομοκρατήσουν τους αμάχους.
Κλείνουν τους ζωντανούς δηλητηριώδεις σκορπιούς σε γυάλινα βάζα ή πήλινα αγγεία και τους εκτοξεύουν σε απόσταση ενός ή δυο χιλιομέτρων. Καθώς το δοχείο σπάει, χιλιάδες σκορπιοί ωθούνται προς τα έξω και αρχίζουν να σέρνονται.
Οι βόμβες από σκορπιούς έχουν μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στους κατοίκους των περιοχών.
Πηγή 16-12-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: