Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ με ΚΑΓΚΟΥΡΟ σε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΚαγκουρό εξαναγκάζονται να πυγμαχούν με ανθρώπους πάνω στο ρινγκ, ενώ φορούν γάντια του μποξ για να προκαλούν ευθυμία και γέλιο στον όχλο που παρακολουθεί.
Αυστραλοί και Αμερικάνοι, διοργάνωναν σόου με καγκουρό που μάχονταν εναντίον ανθρώπων πυγμάχων, από το 19ο αιώνα.
Οι παραστάσεις αυτές συγκέντρωναν πολλούς θεατές και σταδιακά δημιουργήθηκε παράδοση, που έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στα τσίρκο και στα καρναβάλια σε ολόκληρο τον κόσμο.


H πυγμαχία του καγκουρό με άνθρωπο, καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1891 στην Αυστραλία  και ταυτόχρονα στην Αμερική.


Το καλοκαίρι του 1891, στο βόρειο και ταυτόχρονα στο νότιο ημισφαίριο, παραστάσεις μποξ ανάμεσα σε καγκουρό και άνθρωπο πάνω στο ρινγκ, είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
στις 30-3-1891 στη New South Wales ο εκδότης Barrier Miner δημοσίευσε ένα άρθρο για το καγκουρό πυγμάχο (kangaroo boxing) ενώ στις 2 Απριλίου ένα άρθρο για αυτό το σόου «άθλημα» γράφτηκε στην Phillipsburg Herald ( όπως αναφέρεται στη Fightland.)

Αργότερα το σόου πυγμαχίας με καγκουρό, έγινε και κινηματογραφικό με γνωστότερη την ταινία «Ματίλντα» του 1978 (American comedy film directed by Daniel Mann and starring Elliott Gould, Robert Mitchum and Lionel Stander)
Η πυγμαχία καγκουρό με άνθρωπο, περιλαμβάνεται επίσης σε ταινίες κινουμένων σχεδίων (όπως της Disney, the Loony Toons, Flintstones και των Simpsons)

Το «καγκουρό πυγμάχος» είναι μια εικόνα σύμβολο στην Αυστραλία (Boxing Kangaroo)
Το σύμβολο εμφανίζεται σε περίοπτη θέση σε αθλητικές εκδηλώσεις, όπως στο κρίκετ, τένις, μπάσκετ, αγώνες ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στην Αυστραλία, το εθνικό σύμβολο πολιτισμού του καγκουρό με τα γάντια μποξ, ήταν ζωγραφισμένο στις πλευρές των αεροσκαφών και των πλοίων της, κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εικόνα του καγκουρό με τα κόκκινα γάντια, στη Σιγκαπούρη (Μαλαισία) το 1983 αγοράστηκε από την Αυστραλιανή Ολυμπιακή ομάδα
Η εικόνα σε πράσινο φόντο χρησιμοποιήθηκε για το κύπελλο Αμερικής για την προαγωγή του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας στα σχολεία.


Η ιδέα της πυγμαχίας ανθρώπων με καγκουρό, προήλθε από την αμυντική συμπεριφορά του ζώου. Το καγκουρό χρησιμοποιεί τα μικρότερα μπροστινά πόδια του για να κρατήσει έναν εισβολέα στη θέση του, ενώ χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα δυνατά πίσω πόδια του και τα νύχια του για να τον κλωτσήσει.
(από την ελληνική πολεμική τέχνη παγκράτιο, το ορθοστάδην παγκράτιο είναι το πυξ λαξ, πυξ=πυγμή, γροθιά και λαξ=λάκτισμα, κλωτσιά)
όταν τα καγκουρό βρίσκονται σε θέση άμυνας, χρησιμοποιούν τα μπροστινά τους πόδια για να κρατήσουν μακριά τον αντίπαλο και τον κλωτσάνε με τα δυνατά πίσω πόδια τους.
Η στάση τους μοιάζει με αθλητή του μποξ και από εκεί προήλθε και η έμπνευση.


Ιστορικές φωτογραφίες με καγκουρό που εξαναγκάζονται να πολεμήσουν με ανθρώπους πυγμάχους, ενοχλούν σήμερα τις ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, που καταδικάζουν αυτή την παράδοση και ζητούν τον πλήρη αποκλεισμό των καγκουρό, από αυτά τα σόου.

Φωτογραφία του 1930, δείχνει τον Βρετανό καταδρομέα και αθλητή της άρσης βαρών Jean Harvey να «πυγμαχεί» σε έναν άνισο αγώνα, με ένα ελαφρύ αδύναμο καγκουρό.

σε φωτογραφία του 1933, απεικονίζεται ο πρωταθλητής βαρέων βαρών Primo Carnera να «πυγμαχεί» με το καγκουρό Jo-Jo στο Atlantic City.

στις 31-8-1931 ο φωτογράφος Fred Morley «μάχεται» με καγκουρό πυγμάχο στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου.

Το 1960, ο Woody Allen παλεύει με ένα καγκουρό σε μια βρετανική τηλεοπτική εκπομπή.

στη δεκαετία του 1930, στο ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ, ένα καγκουρό- πυγμάχος, φωτογραφίζεται, να παλεύει με αντίπαλο έναν άνθρωπο -πυγμάχο.
στη Γαλλία, στα τέλη του 19ου αιώνα μια διαφημιστική αφίσα για μια συναυλία στο Folies Bergere δείχνει το καγκουρό πυγμάχο (kangaroo boxing)

στο Παρίσι, το Νοέμβριο του 1932, ένας μποξέρ χτυπά στο πρόσωπο ένα καγκουρό πάνω στο ρινγκ και βέβαια είναι σίγουρος για τη νίκη του.

το 1952 ο Αμερικανός ο ηθοποιός Jesse White κάνει μποξ με ένα καγκουρό στην ταινία 'The Million Dollar Mermaid' του σκηνοθέτη Mervyn Leroy.

Το 2010 το Αμερικάνικο festival BorderFest επικρίθηκε γιατί περιλάμβανε μια εκδήλωση με ένα καγκουρό που φορούσε σορτς και γάντια του μποξ να παλεύει με έναν άνθρωπο ντυμένο κλόουν.

Ο ιδιοκτήτης του φεστιβάλ, Javier Martinez, τέθηκε σε παρακολούθηση από το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας γιατί αρκετά από τα καγκουρό του, που συμμετείχαν στις παραστάσεις πέθαναν μέσα σε τέσσερεις μήνες.
Πρόσφατες εικόνες από αυτά τα σόου στο Animal Olympics στη Shanghai, στην Κίνα.
Στο Animal Olympics στη Shanghai στις 28-9- 2006, ένα κλόουν παλεύει με ένα καγκουρό πυγμάχο, στο Shanghai Wild Animal Park.

Το 2010, η ακτιβίστρια της PETA, Ashley Fruno (Asia-Pacific senior campaigner) κάλεσε να μποϋκοτάρουν τα σόου με τα καγκουρό πυγμάχους, όπως αναφέρει η Daily Telegraph.
«είναι βάρβαρο να εξαναγκάζονται τα ζώα να μετέχουν σε αυτά τα ντροπιαστικά σόου, που συχνά τραυματίζονται μέχρι θανάτου» είπε η Ashley Fruno.
Ωστόσο η μεγάλη θέαση που έχει το απάνθρωπο αυτό σόου, δεν επιτρέπει να μπει τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα.πηγή 15-6-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3124044/Disturbing-history-humans-fighting-kangaroos.html#ixzz3e48Q3h00

Δεν υπάρχουν σχόλια: