Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

η ΑΝΑΠΟΔΗ ΟΜΠΡΕΛΑ Kazbrella μας ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΕΓΝΟΥΣΑγγλία, ο 61 χρόνων Βρετανός αεροναυπηγός μηχανικός Jenan Kazim από το St Albans, Hertfordshire, επινόησε μια διαφορετική ομπρέλα, που ανοίγει και κλείνει με αντίθετο τρόπο, έτσι, λύνονται κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την παραδοσιακή ομπρέλα.
ο κ.Kazim ονόμασε την διαφορετική ομπρέλα του, Kazbrella.
Η Kazbrella βρίσκεται στην τελική διαδικασία σχεδιασμού, θα βγει στην παραγωγή σε διάστημα λίγων μηνών και θα κοστίζει £ 45 ($ 75)

Ο κ. Kazim είχε την ιδέα για τη δημιουργία της, όταν άκουσε την πεθερά του να παραπονιέται ότι, το πάτωμα του σπιτιού γέμισε νερά από την ομπρέλα της…
Η Kazbrella ανοίγει και κλείνει ανάποδα, παγιδεύει το νερό στο εσωτερικό της και αφήνει εξωτερικά, τη στεγνή πλευρά του υφάσματος, έτσι δεν πέφτει ούτε σταγόνα βρόχινου νερού στο πάτωμα.
οι περαστικοί δεν κινδυνεύουν να χτυπηθούν στο πρόσωπο, από τις ακτίνες (μπαλένες) της ομπρέλας μας και για να την κλείσουμε σηκώνουμε προς τα πάνω αντί να έλκουμε προς τα κάτω το συρόμενο μοχλό της.
ο Kazim είναι αεροναυπηγός μηχανικός που ασχολείται με την εμπορία προϊόντων και όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις συμβατικές ομπρέλες, προσπάθησε να βρει λύση για την καλύτερη χρηστικότητά τους.

Η αρχική του ιδέα για να μετατρέψει το συμβατικό σχεδιασμό τους ανάποδα, ήρθε αμέσως, αλλά του πήρε χρόνο για να ολοκληρώσει τον τελικό σχεδιασμό της Kazbrella’s.

«Η Kazbrella έχει την ίδια εμφάνιση με μια κανονική ομπρέλα, αλλά επιλύει μερικά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τις συμβατικές ομπρέλες για χιλιετίες.»

στην κακοκαιρία με σφοδρή βροχόπτωση και αέρα, οι απλές ομπρέλες καταστρέφονται, ενώ η Kazbrella είναι ανθεκτική αφού δεν γυρίζει ανάποδα με το παραμικρό ίχνος ανέμου και είναι εύκολη στη χρήση της.
μας διατηρεί περισσότερο στεγνούς και είναι εύκολο να μπούμε με την ομπρέλα μας στο αυτοκίνητο χωρίς να βραχούμε.

Η λέξη ομπρέλα μας έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "όμβρος" που σημαίνει βροχή (όμβρια ύδατα) και που εξελίχτηκε στα λατινικά umbra (umbrella) και σημαίνει σκιά.
Η ομπρέλα συμβολίζει την προστασία,
Στην Ινδία και στην Κίνα, πίστευαν ότι η ανοιχτή ομπρέλα συμβόλιζε το θόλο του ουρανού.

πηγή 29-8-14
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2737561/Turning-world-umbrellas-upside-literally-Latest-brolly-design-stops-water-dripping-opening-reverse.html
θα γίνω ανάποδη ομπρέλα
ελεύθερος πια από το φόβο μην βραχώ
θα μαζέψω ό,τι μου δίνει ο ουρανός
τώρα πια πιστεύω ό,τι έρχεται πως είναι για καλό  (Ηλίας Παραθύρας)


Δεν υπάρχουν σχόλια: