Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

το ΔΕΝΔΡΟ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ σαν ΔΩΡΟ από τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Ολλανδία, η εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Waterstudio που στελεχώνεται από Ολλανδούς αρχιτέκτονες προτείνει να κατασκευαστούν πολυώροφα καταφύγια άγριας ζωής μέσα στη θάλασσα.
Σχεδίασαν μια πλωτή δομή, που την ονόμασαν Sea Tree (δένδρο της θάλασσας) που αποτελείται από πολλαπλά επίπεδα τμήματα (στρώματα) πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Πάνω από το νερό, τα στρώματα του δένδρου της θάλασσας θα αποτελούν ενδιαίτημα για πουλιά και ζώα, ενώ κάτω από το νερό, στους τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους του, θα κατοικούν ψάρια και κοράλλια.
Το κόστος του πλωτού ενδιαιτήματος Sea Tree υπολογίζεται σε € 1.000.000 (£ 786.100) και θα εξαρτηθεί από το βάθος του νερού, τις εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και τη μεταφορά από το εργοτάξιο στην επιλεγμένη πόλη. Περαιτέρω διαφορές στο κόστος θα εξαρτηθούν από τα είδη χλωρίδας και πανίδας που θα επιλεγούν.

Η αστικοποίηση και η αλλαγή του κλίματος δημιουργεί μεγάλη περιβαλλοντική πίεση σε φυτά και ζώα και η Waterstudio προτείνει τη δημιουργία του πλωτού ενδιαιτήματος Sea Tree όπου θα ζουν πουλιά, μέλισσες, νυχτερίδες και άλλα μικρά ζώα που θα φέρουν θετικές στο περιβάλλον μιας πόλης.  Σ
τις δομές του, δεν θα έχει πρόσβαση ο άνθρωπος και θα κατασκευαστεί με υπεράκτια τεχνολογία, παρόμοια με αυτήν που εφαρμόζεται στους πύργους αποθήκευσης πετρελαίου και πόρους από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες
Το Sea Tree μπορεί να κατασκευαστεί -σαν δώρο από τις εταιρείες πετρελαίου- σε ποτάμια, θάλασσες, λίμνες και λιμάνια.
Το ύψος και το βάθος του δένδρου της θάλασσας, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το που θα τοποθετηθεί.
Το Sea Tree για να διατηρηθεί στη θέση του, θα είναι αγκυροβολημένο στο βυθό της θάλασσας με ένα σύστημα καλωδίων.
κάτω από το νερό, το Sea Tree θα παρέχει ένα φυσικό περιβάλλον για τα μικρά πλάσματα του βυθού και μπορούν να δημιουργηθούν τεχνητοί κοραλλιογενείς ύφαλοι για την προστασία τους.
Η επίδραση των ειδών που θα ζουν στο δένδρο της θάλασσας, θα επηρεάσουν μια ζώνη πολλών μιλίων γύρω από τη θέση της αγκυροβόλησής του,
Ο πλωτός αυτός πύργος θα είναι η πρώτη επιπλέουσα κατασκευή που σχεδιάστηκε 100% για την χλωρίδα και την πανίδα και θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση εκπομπών του CO2 που παράγεται σε πόλεις και κωμοπόλεις.
Η Waterstudio είπε ότι το πρωτοποριακό project βρίσκεται στη διαδικασία της οριστικοποίησης της θέσης τοποθέτησης των δένδρων της θάλασσας και συζητά το κόστος της κατασκευής τους με τις πετρελαϊκές εταιρείες.

πηγή 19-9-2014
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2762580/The-skyscraper-NATURE-RESERVES-Architects-hope-build-790-000-multi-storey-habitats-water-cities.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: