Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ για τις ΣΑΥΡΕΣ ΓΚΕΚΟ, που έστειλαν οι ΡΩΣΟΙ στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας"Roscosmos" έστειλε τον περασμένο μήνα, πέντε σαύρες γκέκο στο διάστημα, για να ερευνηθεί η σεξουαλική τους συμπεριφορά, η γονιμότητά τους και η ποιότητα -αντοχή και μορφή- των αυγών τους, σε περιβάλλον μικροβαρύτητας.
Τα πέντε ερπετά γκέκος τοποθετήθηκαν στον πειραματικό δορυφόρο Foton-M4 και πέθαναν κατά τη διάρκεια της διαστημικής τους αποστολής.
Μία αρσενική και τέσσερεις θηλυκές σαύρες εκτοξεύθηκαν στο διάστημα από Ρώσους επιστήμονες που ήθελαν να δουν την επίδραση της μηδενικής βαρύτητας στη σεξουαλική ζωή αυτών των ερπετών...
Αλλά μετά την χθεσινή προσγείωση του δορυφόρου, αποκαλύφθηκε ότι είχαν πεθάνει στη διάρκεια της δορυφορικής τροχιάς.
Θεωρείται ότι οι σαύρες –τα τελευταία ζώα που πέθαναν στο διάστημα- μπορεί να πάγωσαν
Ο δορυφόρος
Foton-M4 εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο «Baikonur Cosmodrome» του Καζακστάν στις 19 Ιουλίου 2014, από την Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας "Roscosmos" και έκανε διάφορες τροχιές γύρω από τη γη.

Ο δημοσιογράφος Anatoly Zakirov (space historian and journalist) που ζει στην Astana, Kazakhstan, έκανε ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του Foton-M4
στις 24-7-14 η Roscosmos έχασε την επαφή με το δορυφόρο Foton-M4 που σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις εντολές της.
Μετά τη χθεσινή προσγείωση του, ο Anatoly Zakirov, δίπλα σε μια φωτογραφία του δορυφόρου έγραψε «ο δορυφόρος Foton M4 προσγειώθηκε με επιτυχία».
Αλλά αργότερα πρόσθεσε: «Όλα τα geckos που βρισκόταν επάνω στον δορυφόρο Foton Μ4, βρέθηκαν νεκρά»
Ένας εκπρόσωπος για το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Προβλημάτων [Institute of Biomedical Problems (ISTC)], που διεξήγαγε το πείραμα με τις σαύρες γκέκο, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε την αιτία του θανάτου των γκέκο»
Αλλά μια άλλη πηγή -ένας ειδικός επιστήμονας- που συμμετείχε στη διαστημική αποστολή, αποκάλυψε ότι, οι προκαταρκτικές έρευνες κατέδειξαν ότι τα γκέκο είχαν παγώσει.
Ο δορυφόρος Foton Μ4, μετέφερε εκτός από τις σαύρες γκέκο, αυγά μεταξοσκώληκα, φρουτόμυγες και μανιτάρια για διάφορα πειράματα.
Η Guardian ανέφερε την πηγή που είπε ότι οι σαύρες είχαν παγώσει και εξήγησε πως «το πιο πιθανό είναι ότι αυτό συνέβη λόγω βλάβης του εξοπλισμού, που προοριζόταν για να εξασφαλίζει την κατάλληλη θερμοκρασία στο κουτί με τα ζώα»
Οι σαύρες τοποθετήθηκαν στον πειραματικό δορυφόρο Foton M4 για μια πτήση 60 ημερών για να μελετηθούν οι επιπτώσεις της βαρύτητας στη σεξουαλική συμπεριφορά των ερπετών.
Η Ρωσία έχει παράδοση με την αποστολή ζώων στο διάστημα για πειραματικούς σκοπούς, με πρώτο θύμα των διαστημικών της αποστολών, τη μαϊμού (rhesus monkey) Albert II που έχασε τη ζωή της το 1949, και αργότερα το 1957, τη σκυλίτσα Laika, που επίσης έχασε τη ζωή της στη διάρκεια τροχιάς του Soviet Sputnik 2.
Η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει στο διάστημα ποντίκια, κουνέλια, βατράχια, σφήκες ακόμη και μια χελώνα αλλά τα ζώα αυτά σπάνια επιβιώνουν από τη διαστημική εμπειρία…
πηγή 2-9-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2740373/Five-geckos-launched-space-experiment-sex-zero-gravity-die-mission.html

The Foton M4 spacecraft launched July 18 on a two-month mission with 22 Russian and German experiments to study how animals, plants, microbes and next-generation manufacturing materials react to spaceflight.


πηγή
http://spaceflightnow.com/news/n1407/24fotonm4/#.VAWgZcV_tIEAt least they’re all on an excellent mission – to make a two-month long space sex tape for Russian scientists to watch … and monitor the effects of gravity on sexual behavior and embryonic development.
www.businessinsider.com.auΔεν υπάρχουν σχόλια: