Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ με τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΑΔΕΛΦΟ μας


Ο μελλοντολόγος επιστήμονας John Smart (a futurist, system theorist and founder of the Acceleration Studies Foundation) ανέλυσε στο Business Insider, την εξέλιξη για τη δημιουργία των ψηφιακών διδύμων μας και την θεωρία της μοναδικότητας (futurist theory of singularity)
Μέχρι το 2020, η καθημερινή μας ζωή, οι κοινωνικές μας σχέσεις, ακόμα και το τι θα περιλαμβάνει το δείπνο μας, θα διοικείται από την εικονική διαδικτυακή εφαρμογή του ‘digital twin’
σε πέντε χρόνια ο ‘digital twin’ μας θα παίρνει αποφάσεις για εμάς,
μάλιστα, όταν πεθάνουμε οι συγγενείς δεν θα πηγαίνουν στο ταφικό μας μνημείο αλλά θα επισκέπτονται τον ‘digital twin’ μας και θα συνομιλούν μαζί του.
ο John Smart χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα για την εφαρμογή ‘digital twin’ και την αναπτυσσόμενη ψηφιακή τεχνολογία της στο διαδίκτυο. Αποκαλεί την εφαρμογή digital twin, cyber-self και personal agent, αλλά η εννοιολογική σημασία του ονόματος παραμένει η ίδια, πρόκειται για την διαδικτυακή απεικόνιση του εαυτού μας.

Για την ανάπτυξη της εφαρμογής των digital twinς, θα χρησιμοποιηθούν διάφορες στρατηγικές για τη συγκέντρωση και οργάνωση δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου.
οι ψηφιακοί δίδυμοι (digital twinς) θα καθρεφτίζουν τους χρήστες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες τους.
Η πληροφόρηση από τη διαδικτυακή δραστηριότητα, τις καταγραφές του χρήστη [archived email, realtime wearable verbal feedback smartphones (lifelogs)] τις προτιμήσεις του και την επικοινωνία του με άλλους χρήστες θα μεταφορτώνεται στον digital twin του.
ολοένα ο digital twin μας θα μας μοιάζει περισσότερο, θα αποκτά νοημοσύνη και θα γίνει προέκταση του εαυτού μας.
κάποτε ο digital twin μας θα διατηρεί τις συζητήσεις μας και θα έχει πρόσωπο που θα μιμείται την ανθρώπινη συγκίνηση.

Το σενάριο μπορεί να μοιάζει μακρινό, αλλά οι άνθρωποι συχνά
εύχονται μέσω Facebook καλή ανάρρωση σε έναν άρρωστο φίλο τους. Καθώς αναπτύσσεται η διαδικτυακή τεχνολογία, η επαφή θα βελτιώνεται και θα δυναμώνει, ακόμη και με διαδικτυακές ταυτότητες που δεν ανήκουν σε πραγματικά άτομα.
Κάποια μέρα η συνομιλία με τον digital twin μας, θα είναι σαν να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Ο digital twin μας θα προγραμματίζει τα ραντεβού μας, και ακόμη θα συνομιλεί με τους άλλους για λογαριασμό μας.

Όταν πεθάνουμε, οι αγαπημένοι μας θα μπορούν να συνομιλούν με τον digital twin μας που θα μιμείται τη φωνή, τα συναισθήματα, τις ιδιομορφίες και τις σκέψεις μας, έτσι, θα μένουμε ψηφιακά αθάνατοι.
Σήμερα υπάρχουν ήδη εφαρμογές όπως η Siri και η Google Now που έχουν αυτή τη δυνατότητα και σταδιακά τελειοποιούνται.
( there are prediction apps and software that already carry out similar tasks – such as 
Apple's Siri and Google Now – and these services are only going to get smarter as algorithms, interfaces and processing power increases)

για παράδειγμα, ο John Smart συγκρίνει τη συντροφικότητα από τα κατοικίδια ζώα με την διαδικτυακή εφαρμογή digital twin
Η ανθρωπότητα λέει, δεν κατασκεύασε τον εγκέφαλο των γάτων και των σκύλων. Απλά επέλεξε αυτά τα είδη γιατί είναι περισσότερο επιδεκτικά μάθησης και τα αναπαραγάγει. Θα κάνουμε το ίδιο με τα advanced AIs μας, που δεν θα κατασκευάζουμε τον εγκέφαλό τους αλλά μάλλον θα τον καθοδηγούμε και θα του διδάσκουμε σαν να είναι μικρό παιδί.
αυτοί οι λειτουργικά πλήρεις ψηφιακοί μας δίδυμοι, θα είναι διαθέσιμοι σε περίπου πέντε χρόνια.

Ο futurist Ray Kurzweil (Engineering Director της Google το 2012) υποστήριξε ότι σε λιγότερο από 30 χρόνια οι άνθρωποι θα μπορούν να μεταφορτώνουν όλη τη μνήμη τους στους υπολογιστές και θα γίνουν ψηφιακά αθάνατοι.
Αυτή είναι η θεωρία της μοναδικότητας (futurist theory of singularity)
πηγές 20-9-14
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2765108/Digital-twins-make-decisions-console-loved-ones-die-2020-futurist-claims.html

http://www.businessinsider.com/within-5-years-digital-twins-could-start-making-decisions-for-us-2014-9
 Your digital twin can help you choose products in-line with your values.

Δεν υπάρχουν σχόλια: