Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ emails με ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΘα μπορούμε να στέλνουμε «τηλεπαθητικά» emails?
οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι σύντομα θα είναι δυνατόν να στέλνουμε ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας εγκεφαλικά κύματα.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 19-8-14 στο PLoS ONE περιγράφει πως εθελοντής (πομπός, emitter) που συμμετείχε σto πείραμα,  έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (χαιρετισμό) από την Ινδία (Thiruvananthapuram) σε άλλον εθελοντή (δέκτη, receiver) στη Γαλλία (Στρασβούργο) με τη δύναμη του μυαλού του.
πηγή
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0105225#s3
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημιουργία εγκεφαλικών διεπαφών

στις 4-4-13 στο Πανεπιστήμιο Harvard επετεύχθη η εγκεφαλική διεπαφή από εγκέφαλο σε εγκέφαλο (BBI) μεταξύ ανθρώπου και αρουραίου.

Για τη διεξαγωγή του πειράματος ένας άνθρωπος φόρεσε συσκευή διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή βασισμένη σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG-based BCI), ενώ ο αρουραίος συνδέθηκε με διεπαφή υπολογιστή-εγκεφάλου [computer-brain interface (CBI) ] βασισμένη σε εστιασμένο υπέρηχο (Focused Ultra Sound ,οι ερευνητές με υπέρηχο σήμα ερεθίζουν την περιοχή των νευρώνων του εγκεφάλου του αρουραίου που ελέγχει τις κινήσεις)
έτσι ο άνθρωπος προκάλεσε την κίνηση της ουράς του αρουραίου…

4-4-13 Seung-Schik Yoo of Harvard Medical School in Boston and colleagues created a non-invasive brain-to-brain interface that allowed human participants to move a rat's tail with their thoughts via EEG and focused ultrasound signals.
πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=VaJjHgyHnEc

στις 12-8-13 στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον επετεύχθη η εγκεφαλική διεπαφή από εγκέφαλο σε εγκέφαλο μεταξύ δύο ανθρώπων
ο ένας ερευνητής έστειλε εγκεφαλικό σήμα μέσω διαδικτύου και κατάφερε να ελέγξει τις κινήσεις του χεριού ενός συναδέλφου του που βρισκόταν σε άλλο εργαστήριο.

Direct Brain-to-Brain Communication in Humans
Using electrical brain recordings and a form of magnetic stimulation, Rajesh Rao sent a brain signal to Andrea Stocco on the other side of the UW campus, causing Stocco’s finger to move on a keyboard.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το National Science Foundation’s Engineering Research Center for Sensorimotor Neural Engineering στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, το U.S. Army Research Office και το National Institutes of Health.

πηγές
http://homes.cs.washington.edu/~rao/brain2brain/index.html http://www.washington.edu/news/2013/08/27/researcher-controls-colleagues-motions-in-1st-human-brain-to-brain-interface/ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 19-8-14 ο επιστήμονας από την Ινδία, έστειλε ένα μήνυμα, σχεδόν απευθείας στο μυαλό ενός συναδέλφου του που βρισκόταν σε απόσταση 5.000 μιλίων, στη Γαλλία.
Ο εθελοντής (emitter) φόρεσε συσκευή διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή βασισμένη σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG-based BCI)   και κατέγραψαν την εγκεφαλική του δραστηριότητα από την πυροδότηση των νευρώνων στον εγκέφαλο στις λέξεις 'hola' and 'ciao'

Ο υπολογιστής μετέφρασε αυτές  τις λέξεις στο δυαδικό σύστημα (binary) και το μήνυμα (χαιρετισμός) από τον εθελοντή (emitter), εστάλη στον εθελοντή δέκτη (receiver) που βρισκόταν σε απόσταση 5.000 μιλίων.
Ο εθελοντής δέκτης, δέχτηκε το μήνυμα με με διακρανιακή μαγνητική διέγερση ( transcranial magnetic stimulation coil ) των αντίστοιχων νευρώνων του εγκεφάλου του και το μήνυμα εμφανίστηκε με λάμψεις φωτός στη γωνία της όρασής του.
Παρόμοιο πείραμα διεξήχθη με επιτυχία και με εθελοντή στην Ισπανία.

Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε με τη συνεργασία των University of Barcelona στην Ισπανία, Axilum Robotics στη Γαλλία, Harvard Medical School και Starlab Barcelona στην Ισπανία.

πηγή 29-8-14 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2737532/Could-soon-send-emails-telepathically-Scientist-transmits-message-mind-colleague-5-000-miles-away-using-brain-waves.html#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια: