Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

η Αποκάλυψη των Viking στις 22-2-2014


Η μυθολογία και οι παραδόσεις των Βίκινγκς εξακολουθούν να γοητεύουν μέχρι σήμερα.
Αν και η μυθολογία τους έχει συκοφαντηθεί (λόγω της χρήσης της, από τους ναζί) αποτελεί έναν θησαυρό πληροφοριών και μηνυμάτων.
Μια μεγάλη έκθεση αντικειμένων από τον πολιτισμό των Βίκινγκς θα ανοίξει στο Βρετανικό μουσείο σε δύο περίπου εβδομάδες.
Η έκθεση –είναι η μεγαλύτερη εδώ και 35 χρόνια- αρχαιολογικών ευρημάτων (κοσμήματα, νομίσματα, εργαλεία εμπορίου, ασπίδες, ξίφη, αιχμές δοράτων, πολεμικά πλοία)


αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που άφησαν οι βάρβαροι Βίκινγκς εισβολείς μας.

22-2-14 Human sacrifice, a female angel of death and why the Vikings were even more savage than you thought: British Museum unveils the treasures of our most ferocious invaders
A splendid array of archaeological artefacts will show this in major exhibition, opening in a couple of weeks’ time at the British Museum
The Northmen's Fury, by Philip Parker, is published by Jonathan Cape on March 6 at £25.
Vikings: Life and Legend is at the British Museum, March 6 to June 22.


πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2565331/Human-sacrifice-female-angel-death-Vikings-savage-thought-As-British-Museum-unveils-treasures-ferocious-invaders.html
οι παρεξηγημένοι Βίκινγκ
Οι χριστιανικοί λαοί της νότιας Ευρώπης αντιμετώπιζαν τους Βίκινγκ ως ικανότατους πολεμιστές αλλά συνάμα αμόρφωτους, χωρίς να φείδονται ειρωνείας. Χαρακτηριστικά στην Ιταλία ο Βίκινγκ ήταν συνώνυμο του άπλυτου και άξεστου, ενώ για τους βυζαντινούς ήταν πελεκυφόρος βάρβαρος και κρασοσακούλα, χρήσιμος πάντως ως μισθοφόρος και επίλεκτος σωματοφύλακας του αυτοκράτορα. Στα πλαίσια αυτής της εικόνας αναπτύχθηκαν δοξασίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδειχθεί, όπως ότι έπιναν κρασί από τα κρανία των αντιπάλων τους ή ότι διακοσμούσαν τα κράνη τους με κέρατα (κατά το Μεσαίωνα θεωρούνταν σύμβολο του διαβόλου).
Πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA

Η Danielle Daglan (Head of Events & Hospitality at York Archaeological Trust) διευθύντρια του Viking Centre Norvik μίλησε για την λεγόμενη αποκάλυψη των Viking, επίσης γνωστή ως «Ragnarok».
στις 13-11-13 ο Θεός Heimdallr (των Νορβηγών) φύσηξε το μυθικό Gjallerhorn (αρχαία τρομπέτα) για να προειδοποιήσει ότι σε 100 μέρες θα διεξαχθεί το Ράγκναροκ και ειδικοί της Σκανδιναβικής μυθολογίας, προσδιόρισαν χρονικά τη μάχη (μεταξύ των θεών) του τέλους για τις 22-2-2014.
ο θρύλος αναφέρει ότι το πρώτο που θα παρατηρήσουμε ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι πως αδελφός θα μάχεται κατά του αδελφού και πως όλα τα σύνορα και γεωγραφικά όρια που υπάρχουν θα καταρρεύσουν.
Η ιδέα κατάρρευσης των συνόρων ίσως σχετίζεται με την εποχή του Διαδικτύου και τη δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Η Viking παράδοση λέει επίσης ότι ένας βαρύς χειμώνας (λόγω μείωσης της ηλιακής δραστηριότητας) θα εμφανιστεί πριν από την Αποκάλυψη (που προσδιορίστηκε για τις 22-2-14)
ένα άλλο μέρος του θρύλου αναφέρει ότι το Midgard Serpent, που ονομάζεται Jormungand, θα ελευθερωθεί από την ουρά του και θα βγει από τον ωκεανό.

σύμφωνα με την κ. Danielle Daglan αυτό συνέβη ήδη τον Οκτώβρη του 2013, όταν  γιγαντιαίο ψάρι (giant oarfish) ξεβράστηκε νεκρό σε παραλία της Καλιφόρνιας και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το giant oarfish βγήκε να πεθάνει στην ξηρά γιατί ήταν σε κίνδυνο ‘in distress’.
το Jorvik Viking Centre προέβλεψε ότι το Ragnarok θα συμβεί στις 22 Φεβρουαρίου 2014, γιατί αυτό είναι το τέλος της γιορτής του Jolablot (Jolablot Viking Feast)

Στη Σκανδιναβική μυθολογία το Ράγκναροκ σημαίνει η μοίρα των θεών και είναι η μάχη του τέλους του κόσμου. Υποτίθεται πως θα διεξαχθεί μεταξύ των θεών - δηλαδή τους Αισίρους (Æsir) και Βανίρους (Vanir), των οποίων ηγείται ο ΄Οντιν -και των κακών- δηλαδή των γιγάντων της φωτιάς, των Γιοτούν (Yotun) και άλλων τεράτων, των οποίων θα ηγείται ο Λόκι.
Το αποτέλεσμα της μάχης θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους περισσότερους θεούς, τους γίγαντες και τα τέρατα, αλλά και για ολόκληρο το σύμπαν. Το Ράγκναροκ θα ξεκινήσει με φυσικές καταστροφές οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα χειμώνα που θα διαρκέσει τρία χρόνια χωρίς να παρεμβληθεί ούτε ένα καλοκαίρι. Έπειτα οι θεοί θα πολεμήσουν τους γίγαντες και τα τέρατα του χάους. Η μάχη θα καταλήξει σε μια πυρκαγιά που θα κάψει ολόκληρο το σύμπαν, και η Γη θα βυθιστεί στη θάλασσα. Μια νέα Γη θα αναδυθεί και θα κατοικηθεί από όσους θεούς επιζήσουν και ένα ζευγάρι ανθρώπους. Το Ράγκναροκ αποτελεί σημαντικό στοιχείο της σκανδιναβικής κοσμοαντίληψης και έχει βαρύτητα για την ερμηνεία και την κατανόηση πολλών πτυχών του σκανδιναβικού πολιτισμού. Η μοναδικότητα της έννοιας του Ράγκναροκ έγκειται στο γεγονός πως οι θεοί μέσω προφητείας γνωρίζουν ήδη τι θα συμβεί: πότε θα διεξαχθεί η μάχη, ποιος θα σκοτωθεί από ποιον κλπ. Κατανοούν επίσης την αδυναμία τους να εμποδίσουν την διεξαγωγή της μάχης. Παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζουν θαρραλέα το σκοτεινό τους πεπρωμένο. Αυτό συνδέεται με τις πολεμικές κοινωνίες των Βίκνγκ, όπου το να πεθάνεις στη μάχη ήταν αξιοθαύμαστο. Η πίστη αυτή μεταφέρθηκε και στο πάνθεόν τους, του οποίου οι θεοί δεν είναι αιώνιοι. Μια μέρα θα σκοτωθούν (τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών) στο Ράγκναροκ.
Η μάχη μεταξύ των Βίκνγκ θεών θα ανοίξει στα δύο τη Γη (θα συμβούν μεγάλες φυσικές καταστροφές και ο κόσμος θα βυθιστεί στο νερό) Μετά η Γη θα αποκατασταθεί και θα κατοικηθεί από τους θεούς που επιβίωσαν και μόνο από δύο επιζώντες ανθρώπους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές της Σκανδιναβικής μυθολογίας η ημερομηνία 22-2-14 σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός φυσικού κύκλου.

22-2-14 Human sacrifice, a female angel of death and why the Vikings were even more savage than you thought: British Museum unveils the treasures of our most ferocious invaders
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2565331/Human-sacrifice-female-angel-death-Vikings-savage-thought-As-British-Museum-unveils-treasures-ferocious-invaders.html

19-2-14 Are you ready for the Viking Apocalypse?
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2562584/The-Viking-Apocalypse-Norse-myth-predicts-world-end-Saturday.html

15-11-13 Sounding of ancient trumpet in York warns of Viking apocalypse on 22 February 2014
Πηγή
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2507778/Will-world-end-100-days-Sounding-ancient-trumpet-York-warns-Viking-apocalypse-22-February-

2014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: