Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Πεντηκοστιανοί άφησαν τα δύο παιδιά τους να πεθάνουν χωρίς ιατρική βοήθειαΦιλαδέλφεια , ο 45χρονος Herbert και η 44χρονη σύζυγός του Catherine Schaible, άφησαν να πεθάνει χωρίς ιατρική βοήθεια και το δεύτερο παιδί τους λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ο μόλις οκτώ μηνών
Brandon πέθανε το 2013, από θεραπεύσιμη πνευμονία. Το 2009, ο δίχρονος γιος τους Kent, πέθανε από την  ίδια αιτία. Οι Schaibles οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και φυλακίστηκαν. Έξι  από τα παιδιά τους επιβίωσαν και ζουν με ανάδοχες οικογένειες. τώρα φοιτούν σε δημόσια σχολεία και  για πρώτη φορά  έχουν ιατρική και  οδοντιατρική φροντίδα. Μερικά από τα παιδιά φορούν γυαλιά. Το μεγαλύτερο παιδί τους είναι 18 χρόνων και παρακολούθησε το δικαστήριο με τους παππούδες του.
Οι Schaibles είναι μέλη τρίτης γενιάς μιας νησιωτικής  Πεντηκοστιανής Κοινότητας  (the First Century Gospel Church in northeast Philadelphia) και έχουν πάει στο σχολείο της εκκλησίας.
ο δικαστής
Benjamin Lerner είπε πως «ο Απρίλης του 2013 δεν ήταν ο χρόνος για να πεθάνει ο  Brandon, ενώ τόνισε τη βία που διαπράττεται σε όλη την ανθρώπινη ιστορία στο όνομα της θρησκείας»
« Εσείς έχετε σκοτώσει δύο από τα παιδιά σας. Όχι ... ο Θεός ούτε η εκκλησία σας. Αυτό δεν είναι θρησκευτική ευλάβεια».
Δεκάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων των γονιών τους.

Ο Herbert Schaible δήλωσε πέρυσι στην αστυνομία πως «Πιστεύουμε στη θεία θεραπεία, ότι ο Ιησούς έχυσε το αίμα Του για τη θεραπεία μας και ότι πέθανε στο σταυρό για να καταστρέψει την εξουσία του διαβόλου».


19-2-14 Faith healing couple sent to prison for up to seven years in the tragic death of their SECOND child from treatable pneumonia
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2562709/Faith-healing-couple-sent-prison-seven-years-tragic-death-SECOND-child-treatable-pneumonia.html

σχετική ανάρτηση
18-2-14 
Reality show snake-handling preacher dies -- of snakebite

Δεν υπάρχουν σχόλια: