Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

το ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ άφησε ΠΑΡΑΛΥΤΗ τη ΓΑΤΑ στην ΑΓΓΛΙΑ
Αγγλία, Consett, County Durham η τρίχρονη γατούλα Sassie έμεινε παράλυτη και έφυγε με οκτώ ράμματα κατά μήκος της πλάτης της, όταν το μικροτσίπ μπήκε κατά λάθος στη σπονδυλική της στήλη. Ο ανειδίκευτος χειριστής έβαλε τη βελόνα του μικροτσίπ με δύναμη στον τράχηλο της Sassie και από δικό του λάθος, το τσιπ σφηνώθηκε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αυχενικού σπονδύλου της γάτας. Η  Sassie θα περιοριστεί στο κλουβί για έξι βδομάδες και αφού βγάλουν το κολάρο που της πέρασαν για τα οκτώ ράμματα, θα χρειαστεί μια νέα χειρουργική επέμβαση που θα κοστίσει £ 3.000
Η 31χρονη ιδιοκτήτριά της
Kristina Hogan, που είναι ανύπαντρη μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε συντετριμμένη από το συμβάν, ενώ τα παιδιά κλαίνε με δάκρυα αφού δεν μπορούν να την πάρουν ούτε αγκαλιά, γιατί μπορεί να βλάψουν περισσότερο τη σπονδυλική της στήλη.
εάν το μικροτσίπ προχωρούσε λίγο πιο πάνω θα κατέστρεφε τον εγκέφαλο του ζώου, ενώ εάν η έγχυσή του ήταν λίγο βαθύτερη θα έκανε διάτρηση του νωτιαίου μυελού.
Η
Sassie μεταφέρθηκε στο Crofts vets στο  Cramlington όπου της έκαναν ακτινογραφία και χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του τσιπ.
Sassie είχε σαρώνει και τη χειρουργική στο Crofts κτηνίατροι σε Cramlington
το μικροτσίπ εισήχθη στο ζώο από εργαζόμενο μη- κτηνίατρο,  κατά τη διάρκεια  δωρεάν τοποθέτησης μικροτσίπ  σε κατοικίδια, που πρόσφερε το τοπικό συμβούλιο
Durham County Council.
ο σύλλογος  «
The Cats Protection charity»  δήλωσε πως η διαδικασία του τσιπαρίσματος κοστίζει μεταξύ £20 και £30 και πρέπει να εκτελείται από κτηνιάτρους, τοπικές αρχές και εκπαιδευμένα μέλη φιλοζωικών συλλόγων. Πρόσθεσε ότι, το μικροτσίπ είναι ελαφρώς μικρότερο από έναν κόκκο ρυζιού  και πρέπει να εισάγεται κάτω από το δέρμα της γάτας ανάμεσα στις ωμοπλάτες.
Ο Ian Hoult, του τοπικού συμβουλίου για την ευημερία της γειτονιάς (neighbourhood protection manager at Durham County Council), δήλωσε εξαιρετικά αναστατωμένος και ανήσυχος από το περιστατικό. Θεωρεί ότι είναι οδυνηρό για όλους τους εμπλεκόμενους, ζήτησε συγνώμη και είπε ότι η γατούλα θα έχει την αναγκαία κτηνιατρική φροντίδα.
το βασιλικό κολλέγιο των χειρουργών κτηνιάτρων (The Royal College of Veterinary Surgeons) ενημερώνει ότι κατάλληλα εκπαιδευμένοι βοηθοί,  μη-κτηνίατροι,  μπορεί να τοποθετήσουν μικροτσίπ και υπάρχουν διαθέσιμα μαθήματα κατάρτισης (ειδικά σεμινάρια)
Η κατάσταση της υγείας-η πλήρης έκτασης της βλάβης στη σπονδυλική στήλη- της
γατούλας
Sassie θα φανεί μόνον όταν βγάλει τα ράμματα και το κολάρο και γίνει εκτίμηση της κινητικότητάς της. Πάντως δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να βγει έξω, αφού θα κινείται πολύ αργά και θα γίνει στόχος αρπακτικών ζώων.


18-2-14  Pet cat 'paralysed' after microchip is accidentally injected into its SPINE
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2562018/Pet-cat-paralysed-left-eight-stitches-microchip-accidentally-injected-SPINE.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: