Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

το ΤΡΙΓΩΝΟ των ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ στη GOOGLE FRANCE                        Φορολογική  απαίτηση ύψους  € 1.000.000.000  κατά της Google, από τις φορολογικές αρχές της Γαλλίας μετά τον έλεγχο που έκαναν στα γραφεία της, στο Παρίσι.
Βρέθηκε ότι έσοδα της Google έχουν διοχετευτεί από τη Γαλλία στην Ιρλανδία.

Η Google μειώνει τη φορολογική της επιβάρυνση στη Γαλλία, μέσω μιας λογιστικής τεχνικής γνωστής ως «Double Irish» που επιτρέπει στις εταιρείες να μειώνουν τη φορολογική τους επιβάρυνση στο εξωτερικό (σε κράτη με μικρότερη φορολόγηση)
είναι μια διαδεδομένη στρατηγική διακίνησης χρημάτων που περιλαμβάνει δύο συγκεκριμένες τακτικές γνωστές ως «Dutch Sandwich" και "Double Irish ".
η Google χρησιμοποιεί μια νόμιμη αλλά ηθικά αμφισβητήσιμη πρακτική για να εξοικονομά δισεκατομμύρια από φόρους σε όλο τον κόσμο.

Η μικρή θυγατρική εταιρεία Google Ireland Holdings, που εδρεύει στις Βερμούδες έχει μηδενικό φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, διοικείται από τη Google Bermuda Unlimited, ένα δικηγορικό γραφείο των Conyers, Dill, and Pearman, που ειδικεύεται σε υπεράκτιες συναλλαγές. Η Google Ireland Holdings κατέχει την Google Ireland Limited η οποία απασχολεί  2.000 άτομα στο κέντρο του Δουβλίνου.

Το φορολογικό τρίγωνο των Βερμούδων (ή τρίγωνο του Διαβόλου)
η Google, για να διακινήσει τα χρήματα αφορολόγητα από την Ιρλανδία προς τις Βερμούδες κάνει μια ενδιάμεση στάση στην Ολλανδία (το τμήμα «Dutch Sandwich") στο Google Netherlands Holdings BV. Η θυγατρική αυτή εταιρεία που εδρεύει στο Άμστερνταμ δεν απασχολεί εργαζόμενους.

με αυτό τον τρόπο τα έσοδά της Google από τη γαλλική αγορά, καταλήγουν στον φορολογικό «παράδεισο» των Βερμούδων, αφού πρώτα περάσουν από τη θυγατρική της στην Ολλανδία.

Το 2012 διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Γαλλία έχουν αναθεωρήσει τους νόμους που επιτρέπουν αυτό το είδος της συμπεριφοράς των επιχειρήσεων.

Last year the Group of 20 advanced and developing nations endorsed an action plan to clamp down on tax avoidance which its creators say could lead to the biggest change in the global tax system since the 1920s.


Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων AFP, η Google France δήλωσε έσοδα ύψους € 192.900.000 το 2012, και κατέβαλε € 6.500.000 φόρο για τα καθαρά κέρδη της, ύψους € 8.300.000.

Η σοσιαλιστική Γαλλία είναι σήμερα μια από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση στον κόσμο

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει να επιβάλει τον περίφημο «φόρο των εκατομμυριούχων»
Το αρχικό σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης προέβλεπε την επιβολή φορολογικού συντελεστή της τάξης του 75% στα δηλωθέντα εισοδήματα που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, για το μέρος του εισοδήματος που υπερβαίνει το «φράγμα» του 1 εκατ.
Ωστόσο, το εν λόγω νομοσχέδιο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο, και το Παρίσι υποχρεώνεται να προβεί σε μία σειρά τροποποιήσεων.


Τον Ιούνιο του 2011, Γάλλοι οικονομικοί επιθεωρητές (Γαλλικό ΣΔΟΕ) έκαναν λογιστικό έλεγχο στα γραφεία της Google στο Παρίσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, τα έσοδα της Google France για το 2011 έφθασαν έως 1,4 δισ. ευρώ κυρίως από τις διαφημίσεις.

(Όπως αναφέρει η έγκυρη ειδησεογραφία του Le Point -Respected news magazine Le Point reports the claim by the French tax authorities, and these have been followed up by other media across the country).

Το Γαλλικό Δημόσιο Ταμείο αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας πως τα φορολογικά στοιχεία αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ οδήγησε τη χώρα σε οικονομική καταστροφή από την εκλογή του το 2012. Το ποσοστό ανεργίας είναι αυτήν την περίοδο μεγαλύτερο από 11%, ενώ το κόστος ζωής εκτοξεύτηκε στα ύψη.

τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν πτώση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Γαλλία, κάτω από 77%, το 2013 –την πρώτη ολόκληρη χρονιά του Ολάντ, στην εξουσία-

Αντιμέτωπη με τεράστια χρέη, η Γαλλία είναι αποφασισμένη να ασκήσει πίεση στις πολυεθνικές εταιρίες που αποφεύγουν να παραδώσουν τεράστια μέρη του εισοδήματός τους σε αποτυχημένες εθνικές κυβερνήσεις.

5-2-13 Google hit with a ONE BILLION euro tax bill in France after tax inspectors' search web giant's Paris offices
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2552127/Google-hit-ONE-BILLION-euro-tax-bill-France-following-tax-inspectors-search-web-giants-Paris-offices.html
11-10-13 To reduce its tax burden, Google expands use of the “Double Irish”
http://arstechnica.com/business/2013/10/to-reduce-its-tax-burden-google-expands-use-of-the-double-irish/

Δεν υπάρχουν σχόλια: