Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ σε ΓΑΤΕΣ και ΣΚΥΛΟΥΣ στην ΑΓΓΛΙΑΑγγλία, περιοχή Wimborne, Devon. Σχολή υδροθεραπείας (South Coast Hydrotherapy School ) για τα ζώα συντροφιάς που βρίσκεται στο κέντρο υδροθεραπείας (Verwood Hydrotherapy Centre, Wimborne,Dorset)
Στο υδροθεραπευτήριο αρχικά, η 14χρονη γάτα Morph έμπαινε διστακτικά στην πισίνα, τώρα κάνει τακτικά μια συνεδρία τη βδομάδα και η κολύμβηση τη βοηθάει στην ανακούφιση από την αρθρίτιδα.
Η κολύμβηση συμβάλλει στην τόνωση της ροής του αίματος, στην ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις και την επανάκτηση δυνάμεων.


Αν και το υδροθεραπευτήριο φροντίζει κυρίως σκύλους, που είναι πιο εξοικειωμένοι με το κολύμπι, η επιτυχία με τη γάτα Morph ανοίγει την προοπτική για εφαρμογή της υδροθεραπείας και στις γάτες.


Η υδροστατική πίεση βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το οίδημα των αρθρώσεων και διευκολύνει την κίνηση.Η υδροθεραπεία προσφέρει ενδυνάμωση των μυών, βοηθά στον έλεγχο του βάρους και είναι διασκέδαση για τους τετράποδους φίλους μας.
ο κτηνίατροςVaughn Stoman, διευθυντής του κέντρου δηλώνει ότι σκοπός του θεραπευτηρίου είναι να χαρίσουμε στους φίλους μας μια ολοκληρωμένη ζωή γεμάτη νόημα. Στο κέντρο κάνουμε κλινική θεραπεία αλλά παράλληλα προσφέρουμε διασκέδαση με ασκήσεις ευελιξίας στους τετράποδους πελάτες μας, έτσι ώστε να χτίσουμε μια καλή σχέση (με υπακοή και συνεργασία) με τον ιδιοκτήτη τους.

Στις ΗΠΑ το the Happy Tails resort στη Βιρτζίνια προσφέρει επίσης μαθήματα κολύμβησης για σκύλους.

18-2-14   Kitty paddle: 14-year-old cat taught how to swim to help cure its arthritis
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2562457/Kitty-paddle-14-year-old-cat-taught-swim-help-cure-arthritis.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: