Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΑΖΑΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ

Συνελήφθησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων δύο Αλβανοί διακινητές, 40 και 23 ετών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες ενώ αναζητείται ένας σύνεργός τους.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν δύο Ι.Χ.. αυτοκίνητα, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Κάτω Λάβδανης.

Σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του ενός αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε ενώ ο οδηγός του οχήματος εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση διέφυγε.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής, ο οποίος αναζητείται, προωθούσε στην ενδοχώρα τρεις παράνομους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23, 20 και 32 ετών.

Σε έλεγχο που έγινε στη γέφυρα της Βροσύνας στο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο προπορευόταν και το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος συλληφθείς με συνοδηγό τον 23χρονο, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Τα παραπάνω αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργεί το Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: